- hirdetés -

Most különösen fontos, hogy időben jelezze beíratási szándékát az, aki a Kisharang vagy a Bóbita Bölcsődébe szeretné vinni gyermekét. Előfordulhat ugyanis, hogy a megszokottnál több időt vesz majd igénybe a beszoktatás, ez pedig együtt jár azzal, hogy lassabb ütemben érkezhetnek meg az új gyerekek az intézménybe, hiszen a bölcsibe csoportonként egyszerre csak egy apróságot szoktatnak be.

A Kisharang és a Bóbita Bölcsőde július 1-jén és 2-án, 9 és 11 óra között várja a nyílt nappal egybekötött beiratkozásra az érdeklődő családokat, mégpedig gyermekükkel együtt. Az eseményen lehetőség van a bölcsődék és az ott dolgozók megismerése mellett arra is, hogy a szülők jelezzék a vezetőség számára azt az időpontot, mikortól vinni szeretnék gyermeküket az intézménybe. Idén ez különösen fontos, hiszen valószínűleg hosszabb ideig tart majd az apróságok beszoktatása.

Dénes-Földesi Mónika bölcsődevezető (Fotó: Horváth Bence)

– Azt tapasztaljuk, hogy a mostani másfél-két éves gyermekek az átlagosnál jobban össze vannak nőve a szüleikkel – emelte ki Dénes-Földesi Mónika bölcsődevezető. – Ennek oka, hogy ezek a kicsik a pandémia idején nevelkedtek, vagyis nem tudtak közösségi programokon részt venni, nem voltak játszóházban, játszótéren, egy részük még boltban vagy jó ideig nagymamánál sem. Ezek a gyerekek szinte csak a szüleikkel érintkeztek, jobbára otthon voltak, maximum sétáltak a városban. Épp ezért jobban ragaszkodnak a szüleikhez, kevésbé szokták meg más, hasonló korúak társaságát, és meg is rémisztheti őket egy nagyobb gyerekközösség.

A bölcsődevezető kiemelte, emiatt elhúzódhat a beszoktatás. Ez pedig minden szülőt érintene, hiszen egyszerre csak egy gyermeket szoktatnak be egy-egy csoportba.

Előadások a szülőket leginkább foglalkoztató témákról

Dénes-Földesi Mónika elmondta, a nyár és az ősz is eseményekben gazdag lesz a bölcsisek és szüleik számára. Egy pályázatnak köszönhetően idén is szerveznek majd kötetlen szülőcsoportos találkozókat, beszélgetéseket, melyekbe szakembereket is bevonnak. A három fő irányvonal a hagyományőrzés, az egészségmegőrzés és a képességfejlesztés lesz.

Illusztráció (Forrás: OrosCafé archív fotó)

– Nyáron a szobatisztaság témája a leginkább aktuális, pszichológus ad majd tanácsot ezzel kapcsolatban, a WC használat ugyanis sok óvodába készülőnek kihívást jelent. Szeptemberben beilleszkedést támogató ötleteket osztunk majd meg a szülőkkel, ezen kívül az ősz folyamán készülünk egy ételallergiával kapcsolatos előadásra is. Szakorvost hívunk a bölcsődénkbe, aki elmondja, milyen jelekre kell figyelnie a szülőknek, valamint azt, mikor és hogyan érdemes kivizsgáltatni a gyermeket. Tervezünk előadással egybekötött beszélgetést a gyermekirodalomról is. Segítünk olyan olvasmányok kiválasztásában, melyek tartalmasak és értéket közvetítenek – folytatta.

Korábban is nyertek már a Tesco Ön választ, mi segítünk pályázatán (Fotó: Horváth Bence)

A bölcsődét képviselő Gyermekmosoly Alapítvány ez alkalommal is eredményesen pályázott a Tesco Ön választ, mi segítünk felhívására. Június 14-től az orosházi és a szarvasi áruházban szavazhatnak, (vagyis dobhatják be a zsetonokat a megfelelő urnába) a családok. Ha idén is nyer a bölcsőde alapítványa, akkor az összegből egy nagyszabású rendezvényt valósítanak majd meg Süss fel nap, újra címen.

Forrás: OrosCafé archív fotó

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.