- hirdetés -

Befejeződtek a Kisharang bölcsődében a munkálatok. Az önkormányzat 340 millió forint, 100 százalékos támogatási forrást nyert még 2021-ben. Ebből az összegből a városi tulajdonú és fenntartású intézmény épületének átalakítása és bővítése valósult meg. Kedden délelőtt Dávid Zoltán polgármester, valamint Bogárné Kiss Ildikó, az Egységes Szociális Központ igazgatója tartott sajtótájékoztatót.

Az elnyert forrásból a 76 férőhelyes intézmény épületének részleges földszinti átalakítása, valamint szintráemeléssel a tetőtér beépítése valósult meg. Az emeletre került a főzőkonyha a hozzátartozó összes technológiai helyiséggel. Ezeken túl a gazdasági helyiségek, irodák, öltözők is az emeletre kerültek. A pályázat részeként új, a három év alattiak gyermekeknek mindenben megfelelő, fejlődésüket szolgáló eszközöket, kültéri játékokat is beszereztek. A beruházásra a Településfejlesztési Operatív Program keretében elnyert bruttó 340 millió forintot fordíthatott a város.

Fotó: Nagy Kristóf

A gyerekek már birtokba is vették az új eszközöket, a szeptember 12-ei bejáráson éppen az új öntött gumival borított udvaron játszottak. Dénes-Földesi Mónika intézményvezető kísérte körbe a vendégeket, megmutatva, milyen fejlesztések történtek, amelyek szinte az egész épületet érintették. Dávid Zoltán polgármester elismerően szólt a végeredményről.

– Jó látni, hogy a fiatalok máris megtöltötték élettel a jelentős megújuláson és fejlesztésen átesett Kisharang bölcsődét. A projekt végeztével olyan modern és biztonságos környezetet tudunk biztosítani a bölcsis korosztálynak, amely minden igényt kielégít. A feltételek adottak, hogy a gyerekek, valamint az itt dolgozó szakemberek jól érezzék magukat – fogalmazott Dávid Zoltán polgármester.

Fotó: Nagy Kristóf

Szintén a projektnek köszönhetően a bölcsőde alapfeladatán túl – szabad kapacitása terhére – immár többlet szolgáltatásként a gyermekek egyéb, napközbeni ellátását (időszakos gyermekfelügyelet, sószoba, játszószoba) is biztosítja.

Az épület átalakítása és korszerűsítése, valamint az eszközbeszerzés hozzájárult ahhoz, hogy az intézménybe járó bölcsődések optimális környezetben töltsék napjaikat, ergonómiai szempontoknak megfelelő bútorok biztosítsák a mindennapi kényelmüket. A gondozó-nevelő munkát végző kisgyermeknevelők és bölcsődei dajkák részére rendelkezésre állhatnak azok az eszközök, melyek a kisgyermekek egészséges testi fejlődéséhez hozzájárulnak, kiegyensúlyozott személyiséggé válnak.

A beruházás 76 meglévő, 0-3 éves gyermekek elhelyezését biztosító férőhely fejlesztéshez járult hozzá. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.