- hirdetés -

Vasárnap Győrszentivánon rendezték meg a diák II-es korosztályú leányok, valamint a serdülő női birkózók országos bajnokságát.

A rangos megmérettetésen az Orosházi Spartacus Birkózó Klub hat ifjú tehetséggel képviseltette magát és szenzációsnak mondható eredményt ért el. Négy arannyal, egy bronzzal és egy csapatbajnoki címmel térhettek haza.

A diák II-es korcsoportban, a 42 kilósok közt az első országos bajnokságán szereplő Deák Emese magyar bajnoki címet szerzett.

A Spartacus kis csapata – négy arany egy bronz és csapatbajnoki cím (Fotó: OSBK)

A serdülők közt 32 kilóban Macsári Krisztina – a döntőben, két évvel idősebb ellenfelét legyőzve – meg sem állt az aranyéremig. A 39 kilósok közt Szűcs Letícia az egyeduralkodó. Ugyancsak Magyar Bajnokként zárta a küzdelmeket az 54 kilóban versenyző Laczkó Petra. Magabiztos, ellentmondást nem tűrő birkózással – az orosházi lány minden mérkőzését technikai tussal fejezte be – masírozott az aranyéremig. Szabó Zsóka ezen a versenyen egy súlycsoporttal feljebb szerette volna magát kipróbálni. A próba viszonylag jól sikerült, Zsóka a nagyobbak közt is bronzérmet szerzett. +66 kg-ban Balázs Renáta ezúttal nem jutott a legjobbak közé. A serdülő korosztályban az Orosházi Spartacus bizonyult a legeredményesebb klubnak. Szénási Viktor edző elégedetten értékelte a látottakat:

– Nagyszerűen birkóztak a gyerekek. Az EB-n résztvevő Macsári Krisztina és Szűcs Letti megerősítette válogatott pozícióját. Nagy valószínűséggel Laczkó Petra is kap meghívót a válogatott edzőtáborába. Külön öröm számomra a magyar bajnoki aranyak és érem mellett a csapat bajnoki cím, ahol olyan, nagy bázissal rendelkező klubokat sikerült megelőznünk, mint a Fradi, a Honvéd, az ESMTK és a többiek – foglalta össze Szénási Viktor.

A hét végén rangos junior nemzetközi versenyt rendeztek Bukarestben. A tervek szerint Szél Anna és Jochim Márk képviselte volna az orosházi birkózást. Anna a verseny előtt megsérült, ami az Európa-bajnokság előtt nem épp a legjobb előjel, így nem vett részt a viadalon.

Páli Sándor edző és Jochim Márk (Fotó: OSBK)

Jochim Márk számára sem úgy jött ki a lépés, ahogy szerette volna. Az első fordulóban összesorsolták a későbbi győztes orosz fiúval, akitől vereséget szenvedett. A vigaszágon eljutott a bronzmeccsig de az érem kapujában ismét homokszem került a gépezetbe. Márk esélyei a junior válogatottságot illetőleg ezzel csökkentek, de még nem vesztek el. A fiatal orosházi kitűnőség – mint mondta – mindent megtesz, hogy hazánkat képviselhesse a kontinensviadalon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.