- hirdetés -

A járványhelyzet enyhülésének köszönhetően ugyan engedélyezték a nyári táborok szervezését, de még így is több olyan általános egészségügyi szabály érvényben maradt, melyre oda kell figyelniük mind a gyerekeknek, mind szüleiknek vagy kísérőiknek.

A tavalyi évhez hasonlóan ismét engedélyezték a gyermektáborok szervezését, de akárcsak az előző évben, úgy ezúttal is be kell tartani a megfelelő óvintézkedéseket. Ha kicsit is beteg valaki, akkor értelemszerűen nem mehet táborba. Ha pedig a tábor során lesz beteg valaki, akkor természetesen azonnal el kell őt különíteni, majd haladéktalanul orvoshoz vinni. A beléptetéskori lázmérésre, takarításra, folyamatos fertőtlenítésre továbbra is nagy hangsúlyt kell fektetni, tehát az alapszabályok ilyen szinten nem változtak.

Ami például nehézséget jelenthet, hogyha múzeumba szeretne egy kisebb csoport elmenni, ott a kiskorúaknak ugyan nem, de a kísérőknek védettségi igazolvánnyal kell rendelkezniük – tudtuk meg Patyi Gábortól az orosházi önkormányzat sportreferensétől.

Elmondta, az önkormányzat szervezésében napközis jellegű tábort szerveznek. 8 órától délután 4-ig tart a gyermekmegőrzés, zömében a városban is hasonló jellegű tematikus táborok várhatók, például sport-, kézműves vagy túrázós foglalkozások.

– A sportszervezetek által rendezett sporttáborokba sem feltétlenül csak a sportegyesületekbe járó gyerekeket várják, hanem azokat is, akik csak szimplán szeretnének benne részt venni. Bízunk abban, hogy nagy változás ilyen téren már nem lesz, valamint a járványhelyzet sem fog fokozódni és ezáltal befolyásolni a szervezéseket. A részletszabályokra viszont továbbra is oda kell figyelni – tette hozzá Patyi Gábor.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.