- hirdetés -

Rendszeresen törtek be melléképületekbe, hogy többek közt elektromos és kézi szerszámokat tulajdonítsanak el, de csapoltak le parkoló személyautót, és loptak ki járműből akkumulátort is.

Az Orosházi Járási Ügyészség vádat emelt egy 22 és egy 60 éves orosházi férfi, valamint egy 41 éves orosházi és egy 20 éves kadarkúti nő ellen.

A két orosházi férfi és az orosházi nő állandó munkahellyel és rendszeres munkaviszonyból eredő jövedelemmel nem rendelkeznek, megélhetésük biztosítása érdekében 2019 januárja és 2021 januárja között több vagyon elleni bűncselekményt követtek el. Jellemzően családi házak udvaraira, melléképületeibe törtek be, ahonnan elektromos és más kézi szerszámokat, gázpalackot, mikrohullámú sütőt, kisebb berendezési tárgyakat tulajdonítottak el.

Olyan is előfordult, hogy egyikük egy ház udvaráról eltulajdonított egy benzines kerékpárt a hajnali órákban, azt napközben használta, majd egy üzlet előtt hagyta, ahol másnap a tulajdonosa megtalálta.

2019 októberében a terheltek egy utcán parkoló személyautó üzemanyagtartályát csapolták meg: a tartályt lezáró lakatot a magukkal vitt erővágóval levágták és a szintén magukkal vitt kannákban 40 liter gázolajat eresztettek le jogosulatlanul az autóból.

Kilopták egy utcán parkoló tehergépkocsi és egy körbekerített udvaron álló mezőgazdasági vontató akkumulátorait is, illetőleg egy orosházi fémhulladékokat felvásárló telephelyről legalább hét alkalommal loptak különböző fémhulladékot, amelyet egy másik felvásárlónál értékesítettek.

A 20 éves nő egyetlen ilyen lopásban vett részt, a telephely mellett figyelt. A járási ügyészség mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a két férfit végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, és tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától, az egyik nőt felfüggesztett börtönbüntetésre, míg a csupán egy bűncselekményben résztvevő bűntársukat pénzbüntetésre ítélje.

Kiemelt kép: pixabay.com

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.