- hirdetés -

Május végén rendezték az asztalitenisz NB I rájátszását, illetve az Extraliga zárófordulóját is, ahol az ASE Orosháza együttesei is érdekeltek voltak.

Az alapszakaszban kiharcolt helyezés alapján a 13-20. helyért vívott rájátszásban vett részt az ASE Orosháza fiatal együttese. Először a Kanizsa Sörgyár együttesével találkoztak és magabiztos játékkal győztek.

ASE Orosháza – Kanizsa Sörgyár II. 9-1
Orosházi győztesek: Hudák Dorina, Benkő Anett 3-3, Varga Bernadett 2, valamint a Varga-Hudák páros 1.

A következő mérkőzést az ATSK Szeged ellen vívták az orosháziak és vereséget szenvedtek. Bogdánffy Csabától, az ASE Orosháza szakmai referensétől megtudtuk, hogy nem erre számítottak. Hudák Dorina nem tudott nyerni, teljesítményén jól látszott a kézsérülése miatt kihagyott három hét.

ATSK Szeged – ASE Orosháza 6-4
Orosházi győztesek: Varga Bernadett 2, Benkő Anett 1 valamint a Varga – Hudák páros 1.

– Csapatunk a 20 fős mezőnyben végezetül a 14. helyen zárta a szezont. Érdekesség, hogy az első két helyezést a csoportunkból felsőházi rájátszásba felkerült Soltvadkert – Békés találkozó döntötte el a Soltvadkert javára, ami mutatta, hogy a mi csoportunk volt a legerősebb és legkiegyenlítettebb az előcsatározások során – tette hozzá Bogdánffy.

Véget ért az Extraliga-idény

Az Extraliga együttesre se várt könnyű feladat május 28 és 31. között, a budapesti Ormai László Sportcsarnokban rendezték az élvonal zárófordulóját. A Nyíregyháza kivételével a dobogós csapatok voltak az ellenfelek.

Először a nyírségiekkel szemben álltak az asztalhoz Fejős Annáék. A hetedik helyezés szempontjából fontos mérkőzésen az őszi döntetlen után két győzelemmel kezdtek az orosháziak. A folytatásban a Nyíregyháza játékosai előbb megfordították majd meg is nyerték a meccset és ezzel bebiztosították a hetedik helyet.

ASE Orosháza – NAC Nyíregyháza 2-6
Orosházi győztesek:
Fejős anna1, valamint a Fejős – Czeglédi páros 1.

A következő meccsen az előző kiírás és a jelenlegi ezüstérmese, az ERDÉRT SE ellen kellett bizonyítaniuk. A fővárosiak megérdemelt győzelmet arattak a jól küzdő és több szoros mérkőzést produkáló ASE Orosházával szemben.

ASE Orosháza – Budapesti ERDÉRT SE 1-6
Orosházi győztes:
Fejős Anna 1.

A bronzérmes Kecskemét ellen sikerült a bravúr, egy pontot szereztek az orosháziak, akiknek még a győzelem megszerzésére is reális esélyük volt.

Kecskeméti SP. és Közösségi Tér – ASE Orosháza 5-5
Győztesek:
Fejős Anna 2, Czeglédi Szilvia és Nagypál Márta 1-1, valamint a Fejős – Czeglédi páros 1.

A bajnok budaörsiekkel szemben csak a tisztes helytállás volt kitűzve célul, amit sikeresen is teljesítettek az ASE asztaliteniszezői. Győzelmüket Hudák Dorina szerezte, aki a záró kőrben több játéklehetőséget is kapott.

SH-ITB Budaörsi SC – ASE Orosháza 6-1.
Győztes: Hudák Dorina.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.