- hirdetés -

A Táncsics Mihály Gimnázium 2020 szeptembere óta hivatalosan is az Európai Parlament Nagykövet Iskolája. A kezdeményezés célja, hogy felkeltse a fiatalok figyelmét Európa és az európai parlamenti demokrácia iránt.

Május 28-án a Táncsics gimnáziumban a junior nagykövetek, köztük Pávleti Panna, Hajdu Sándor, Nemes Nina, Varga László, Gellény Eszter, Khaldi Aisa, Czédula Jessica, Asztalos Erika, Bodó Eszter és Marton Fruzsina Európa-napot szerveztek Seres Erzsébet tanárnő, szenior nagykövet koordinálásával.

9 órakor az iskola aulájában a Zölden jobb az EU-ban! című bemutatóval kezdődött a program, melyen megismerhették a diákok az Európai Unió környezetvédelmi stratégiáját és azt, hogy diákként mit tehetnek a fenntartható jövőért? Ezt követően a Nézz az Európai Unió mögé!, avagy 10 perc az EU jegyében című bemutatót nézhették meg a tanulók, majd az iskolarádión keresztül meghallgathatták az Európai Unió intézményei és működése dióhéjban című ismertetőt is. A 11 órakor a Barangolás az EU-banvirtuális utazás keretében bővíthették ismereteiket a diákok az európai országokról.

Az órák közötti szünetekben a tagországok mai és régebbi modern zeneszámai szóltak az iskolarádióban. Tablókiállítás keretében arról tanulhattak a diákok, melyek voltak az EU létrejöttének főbb állomásai, milyen kulturális és természeti örökségekkel rendelkeznek az EU egyes országai, milyen lehetőségeket nyújt az EU a fiataloknak, és melyek az európai polgári szerepvállalás kínálta lehetőségek.

Mindemellett a diákoknak lehetőségük volt kitölteni az online Európai Unió kvízt is, melyben az Európai Unióval kapcsolatos alapismeretek és környezetvédelemmel, fenntartható jövővel kapcsolatos témák szerepeltek.

Fotók: az iskola gyűjteményéből

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.