- hirdetés -

Terepelemekkel tarkított, saját fejlesztésű edzésmódszert hozott létre dr. Kárpáti Ildikó, melyet ezen a héten már ki is próbálhattak a bátor jelentkezők. A szabadtéri, csoportos mozgás ugyanis végre megengedetté vált.

„A közterületen megszűnik a másfél méteres távolságtartási szabály is, valamint az egyéni-, és csapatsportolásra vonatkozó valamennyi korlátozás.” – olvasható a kormány által kiadott rendelkezésben, mely múlt hét szombaton, az ötmillió beoltott elérése után lépett életbe. Erre a lehetőségre felfigyelt dr. Kárpáti Ildikó fitnesz edző, aki már meg is tartotta első edzését a Mátrai Stadion pálya melletti salakpályán.

Dr. Kárpáti Ildikó nem kímélte a megjelenteket (Fotó: Horváth Bence)

– Nagyon örülök, hogy a hosszú bezártság után végre tarthatok edzést a szabadtéren – nyilatkozta nagy mosollyal és tele energiával dr. Kárpáti Ildikó. – A hétvégétől fogva már a csoportos szabadtéri mozgás is megengedetté vált, ezért úgy döntöttünk az ismerőseimmel, hogy kijövünk ide együtt a kis OMTK pályára, ahol kipróbálják az általam kifejlesztett speciális edzésmódszert, mely zömében saját testsúlyos gyakorlatokból áll. Terepelemeket is használunk, ez alkalommal a falat, autógumikat és focilabdákat – folytatta.

Erőt gyűjtöttek egymásból

A nyolc vállalkozó kedvű férfi és nő izgatottan várta a kezdést. Nem is sejtették, mi vár majd rájuk. Bár edzőjük kidolgozott, izmos testét nézve sejthették, hogy nem lesz gyerekjáték ez a 60 perc, de feledtette velük a fáradtságot az a tudat, hogy ez alkalommal legalább nem egyedül küzdenek a túlélésért. Mindenkinek erőt adott, hogy a mellette lévő legalább annyira „szenvedett”, mint ő.

– Megpróbáltam otthon a lehetőségekhez mérten edzeni, van néhány saját eszközöm is ehhez, de azért őszintén szólva nagyon vártam már a mai napot – mesélte Iványi Krisztina. – Sokkal jobb így együtt, a szabad levegőn mozogni. Igaz, rettenetesen elfáradtam, mégis hihetetlenül jól esett.

Dr. Kárpáti Ildikó azt mondja, igen könnyű volt kimozdítani az orosháziakat a szobából. Tapasztalta szerint az emberek nagyon vágynak a mozgásra és arra is, hogy egymást ösztönözve közösségbe edzhessenek. Annyit biztosan ígérhetett ezen az alkalmon a megjelenteknek, hogy jót fognak este aludni, és hogy a másnapi izomlázuk sem marad el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.