- hirdetés -

Újabb használt sütőolaj-begyűjtési pontok nyíltak Orosházán! Már az Eötvös József Katolikus Általános Iskolában és az Eötvös József Katolikus Óvodában is leadhatja használt sütőolaját.

A „CseppetSem!” Program keretében Orosházán május 21-én újabb két helyen telepítettek 240 literes gyűjtőedényeket, melyekbe a lakosság leadhatja a háztartásokban keletkezett használt sütőolajat.
Eötvös József Katolikus Általános Iskolánál a Bercsényi utca felől a hátsó kerékpártároló mellett folyamatosan leadható a használt olaj, az Eötvös József Katolikus Óvoda udvarán lévő gyűjtő pedig 7 és 18 óra között érhető el.

A gyűjtőbe a használt sütőolaj mellett használt sütőzsír, kókusz- és pálmaolaj is elhelyezhető PET-palackban vagy szivárgásmentesen lezárt befőttesüvegben.

Egyetlen liter használt sütőolaj egymillió liter ivóvizet képes fogyasztásra alkalmatlanná tenni. A városi csatornahálózatba kerülve dugulásokat okoz, a szennyvíztisztítókat sem kíméli. A földbe kerülve tönkreteszi a talajflórát, elégetve rákkeltő füstöt bocsát ki. A szelektíven gyűjtött anyag 100%-ban újrahasznosul, mivel előkezelés után bioetanol készül belőle.

A gyűjtéssel az Eötvös katolikus óvoda és iskola alapítványa is támogatható.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.