- hirdetés -

Az óriástorta, az ugrálóvár és a lelkészi áldás sem maradhatott ki a szülinapi buliból. 25 éves lett a Hajnal evangélikus óvoda.

Május 19-én délelőtt faültetéssel kezdődött az ünneplés, az óvoda udvarán kapott helyet a kis csemete. Ebben a gyerekek is segítettek, kis műanyag lapátjaikkal hordták a gyökér beborítására a földet.

Felegyi-Németh Mária iskolalelkész szavai és a nagycsoportosok köszöntőverse után eljött a várva várt pillanat, meggyújtották a tűzijátékokat az óriási születésnapi tortán. Halász Judit népszerű szülinapi slágere szólt az ovisok ajkairól, akik fél szemmel már a felállított ugrálóvár felé kacsintgattak. Nem kellett rá sokat várniuk, ahogy az arcfestésre, csillámtetkózásra és kincsvadászatra sem. Az óvodaudvaron elrejtett, papírból hajtogatott kis virágokat kereshették meg a gyerekek, melyeken a 25 éves a Hajnal ovi felirat szerepelt. Ezeket hazavihették emlékbe, akárcsak a kék jubileumi zászlókat.

– A jubileumi évünk a megemlékezés jegyében telt – mesélte Vajer Tímea óvodavezető. – Sajnos az alkalmainkra nem hívhattunk szülőket és egyéb vendégeket, de magunk között egész évben ünnepeltünk. Ezen a délelőttön a gyermeknapi rendezvényünk keretében megtartottuk a 25 éves óvodánk szülinapi partiját. A programok között facsemete-ültetés is szerepelt azzal a céllal, hogy a fa emlékeztethesse majd az utánunk érkezőket erre a 25-ös mérföldkőre.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.