- hirdetés -

A Nyugdíjas Pedagógusok Orosházi Egyesületének is hosszú hónapokra be kellett szüntetnie aktív tevékenységét. A rendelkezések enyhítésének köszönhetően újra elkezdtek tervezgetni.

Makuláné Gulicska Valéria, az egyesület elnöke kérdésünkre elmondta, hogy szeptemberben még megtartották az egyesület olvasókörének összejövetelét, aztán már semmit.

– Természetesen az elmúlt hónapokban is tartottuk a kapcsolatot, csak épp nem személyesen. Minden hónapban minimum egy levélben értesítem tagjainkat a legújabb fejleményekről. Ezek nem mindig vidámak, hisz két tagunk is eltávozott ez idő alatt. Nem a covid -19 miatt, de ez mindenképp szomorú. Mindig vannak események, amikről érdemes tájékoztatni a tagságot. Ilyenek pl. a futó pályázataink. Mostanában már az újraindulást tervezzük – teszi hozzá Valika.

Az egyesület a közeli és a távolabbi jövőt tervezi (Fotó: Horváth Bence)

Mint megtudtuk az egyesület férfi tagjai nem feledkeztek meg a Nőnapról sem. Minden hölgy megkapta az apró, kedves ajándékot, melyet készítettek.

– Elkezdtük a júniust tervezni. Elsőként mindenképp szabadtéri rendezvényben gondolkodunk, hisz azért még jobb az óvatosság. Reméljük, júniusban beindul az olvasókör is, ami ősszel folytatódhat. Kirándulni mindenképp szeretnénk. Kis rövid, egynapos kirándulás nagyon remélem, belefér, aztán a többit majd meglátjuk. A művelődési központ kinyitásával nekünk is nyíltak kissé a lehetőségeink, szeretnénk élni is vele – zárja mondandóját az egyesületi elnök.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.