- hirdetés -

Elkezdődtek a tényleges munkálatok az egykori kiváló orosházi labdarúgóról, Mátrai Sándorról elnevezett stadionban. Ezen a héten a bontási feladatokat végzi el a kivitelező, majd jövő héten kezdődik a teljesen megújuló pálya kialakítása.

Jelentős beruházásokat hajt végre az utóbbi időszakban az OMTK ULE 1913 egyesülete. Az egyikről éppen a múlt héten számoltunk be. A Gyopárosi úton található sportcentrumban egy új, 250 négyzetméteres konditermet alakítanak ki, korszerű, a modern labdarúgáshoz szükséges gépekkel és egy 20 méteres futópályával.

Régi igénye az orosháziaknak, hogy a Mátrai Stadion megújuljon és régi fényében tündököljön – hangsúlyozta Tóth-Kása Sándor, az egyesület elnöke. A 100 millió forintot meghaladó beruházás is ezt a célt szolgálja. Egy, a mai kornak megfelelő pályát alakítanak ki.

– A beruházás méltó kezdete lehet annak hogy megújuljon az orosházi labdarúgás is. Egy, a FIFA-szabványnak megfelelő teljesen új, terített gyepszőnyeggel ellátott pályát alakítunk ki, korszerű vízelvezető és öntözőrendszerrel, világítással és egy eredményjelzőt is kihelyezünk – sorolta a beruházás részleteit az elnök.

Az OrosCafénak elmondta azt is, hogy a gyom elszaporodása miatt, egy be nem tervezett gyomirtást is el kellett végezni, majd a pályát berotálták. Az új, nagyobb pálya széleit jelölő karókat is kitűzték már, ahogy az új futópályát is kijelölték már.

Fotó: Takács Csaba

A héten elkezdődtek a bontási munkálatok. Hétfőn a betonszegélyeket szedték fel, de hamarosan eltűnnek a labdafogó hálók és a kapuk is. Az építkezés ideje alatt zárva lesz a terület, így azt sportolásra nem használhatják az orosháziak, de a mellette található salakos pályát ebből a célból továbbra is látogathatják.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.