- hirdetés -

Lezárult a Békés Megyei Harcművész Szövetség által még februárban kihirdetett „Lájkvadász Online Formagyakorlat Verseny”. Az orosházi Contact K.T.H.E. versenyzői a szakmai bíráló bizottság döntése alapján szép eredményekkel hangoltak a hamarosan érkező Világkupára.

A versenyen indulók vállalták, hogy az elküldött videó felvételeket felrakják a Békés Megyei Harcművész Szövetség Facebook oldalára. A megmérettetést a nézők „like” jelzéseinek száma döntötte el, a kategóriák között volt zenés és tradicionális, valamint pusztakezes és fegyveres is, nem és korosztályos korlátok nélkül.

Az ország különböző területeiről végül összesen 22 gyakorlat érkezett, az orosházi versenyzők kizárólag a tradicionális formagyakorlati kategóriában indultak el. A nézők szavazatai alapján ugyan nem értek el dobogós helyezést, de a BMHSZ szakmai bíráló bizottságot is felállított a gyakorlatok kielemzésére és értékelésére.

A bizottságban öt harcművészeti ágat (taekwon-do, shotokan, kick-box, aikido, kung-fu) képviselő, nyolc kiváló és neves nagymester adta a véleményét. Értékelésük alapján a tradicionális pusztakezes gyakorlatok bajnoka Brebovszky Zoltán lett, míg Esztergomi Antónia a harmadik helyen zárt. Csapattársuk, Halustyik Cintia a tradicionális fegyveres kategóriában ért el második helyezést.

Brebovszky Zoltán a szakmai zsűri véleménye alapján kategóriája legjobbja volt

Az orosházi sportolók jelenleg legközelebbi versenyükre, egy nemzetközi Világkupára készülnek új formagyakorlataikkal.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.