- hirdetés -

A Színek hetét ünnepelték a gyerekek az Eötvös katolikus iskolában. Mindennap más színű ruhába bújtak, és más-más programon vettek részt. Az öt nap alatt jutott idő mozaik-képkészítésre, táncra, sorversenyre, és arra is, hogy a kézhigiéniáról tanuljanak.

Dér Ildikó tanító, gyógypedagógus, a Színek hetének szervezője elmondta, az volt céljuk, hogy színesebbé varázsolják a gyerekek hétköznapjait.

– Már ötödik éve, hogy minden tavasszal és ősszel megrendezzük ezt az ötnapos programsorozatot az alsósok legnagyobb örömére. Idén a vírus miatt csak osztályszinten nyílt erre lehetőségünk, de így is nagyon örültek a tanítványaink. A gyerekek és a pedagógusok is mindennap más színbe öltöztek, hétfőn a lányok rózsaszín, a fiúk kék ruhát öltöttek, ezen a napon zajlott az elmaradt nőnapi versek értékelése és díjazása. A madarak és fák napja alkalmából tépés technikával közös mozaikképet készítettek a gyerekek az iskola aulájában, az év madarát, vagyis a cigánycsukot és az év fáját, vagyis a lisztes berkenyét jelenítették meg. A gyerekek egész héten folyamatosan dolgoztak az óriásszínezőkön is, melyek szintén az aulában kapnak helyet – mesélte Dér Ildikó.

Szív alakú óriásszínező is készült (Fotó: Horváth Bence)

Piros, zöld, sárga és fehér napok

Kedden a piros szín került a középpontba, ezen a napon egy sorversenyen vettek részt az osztályok, szerdán pedig a zöld volt a nap színe, ekkor a gyerekek az aulában barkácsoltak és dekoráltak. Stábunk csütörtökön látogatott el az Eötvös iskolába, ahol mindenkit sárga öltözetben találtunk, az óriásszínezők és a mozaikképek ekkor nyerték el végleges formájukat. Pénteken, a fehér szín napján a kéz higiéniája került a középpontba, a jelenlegi helyzetre való tekintettel a tanítványok a védekezésről tanultak.

Az év fája, a lisztes berkenye apró mozaikokból állt össze (Fotó: Horváth Bence)

Ebben az időszakban különösen fontos az örömszerzés

– Az örömszerzés egyébként is fontos feladatunk, de úgy vélem, ebben az időszakban ezekre a programokra még nagyobb szükség van – folytatta Dér Ildikó. – Megváltozott a gyerekek élete. Nagyon sok iskolai rendezvény elmaradt, eltolódott, pedig ezeket mindig nagy örömmel és lelkesedéssel várják a kisdiákok. Ezek a rendhagyó alkalmak adnak a számukra egy kis pluszt, ilyenkor másfajta tevékenységekben vehetnek részt, idén például a kézműveskedés mellett a népszerű Jerusalema dal koreográfiáját is megtanulhatták. Célunk, hogy feldobjuk őket, örömet szerezzünk nekik, és hogy végre együtt, az iskola falain belül jól érezzék magukat – emelte ki.

Gyűltek a kupakok, Bendének segítenek vele (Fotó: Horváth Bence)

Az osztályokra az élmények mellett egy fontos feladat is hárul, a kis közösségek folyamatosan gyűjtik a színes kupakokat. Így szeretnék segíteni a két éves, szegedi, beteg kisfiút, Bendét, akire sok kezelés és terápia vár. Az első és második osztályosoknak az osztályfőnökök szóban mesélték a kisfiú történetét, a nagyobbak pedig megnézték a róla szóló videót is. Mindannyiukra hatással volt a betegségben szenvedő gyermek története…Ezt a kupakok száma is bizonyítja.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.