- hirdetés -

A listavezető Vasas otthonában lépett pályára a másodosztályban az orosházi női kézilabdacsapat. Csak szakaszokban tudta felvenni a versenyt az ONKC a jó erőkből álló ellenféllel szemben.

Álmosan kezdte a találkozót a bajnokesélyes Vasas otthonában az orosházi csapat. Öt perc után négy gólt kaptak, de egyet sem lőttek. Herbert Gábor időt is kért, ami után Maláti Dóra megszerezte a vendégek első találatát. Nehezen találta a masszív fővárosi védőfal ellenszerét az ONKC, az átlövéseik jelentős része a blokkban halt el, vagy a piros-kékek kapusa, Kurucz hárított. Hiába védett a túl oldalon több alkalommal Cseh Roberta is, a különbség folyamatosan nőtt. A 21. percben már 11-5-re vezettek a hazaiak.

Márczy Tekla több büntetőt is kiharcolt, ezzel tartották a hat-hét gólos különbséget a vendégek. Az egyik betörésnél meg is sérült a jól játszó irányító, ami tovább nehezítette az orosháziak dolgát. A szünetben 16-9-es hátrányban vonultak az öltözőbe.

Maláti szerezte az ONKC első gólját a második félidőben is, majd Vörös Bettina és Nemes Nóra is betalált, így a 35. percben már 16-12-re zárkóztak fel. Három gólra nem tudta már lefaragni a hátrányát az Orosháza, sőt a 45. percben visszaállt a félidei különbség.

Herbert Gábor pályára küldte a fiatalokat is. A beálló Ács Orsolya, a kapuban Gedó Fanni és a szélen Horváth Bíborka is lehetőséget kapott. Az utolsó percekben már eldőlt a találkozó, végül 29-20-as vereséggel utazhatott haza az OXXO Energy Orosházi NKC.

– Ilyen az, amikor a bajnok egy középcsapattal találkozik. Szégyenkezésre nincs okunk. Nem tetszett, hogy az első 15 percben ijedten kézilabdáztunk, de utána sikerült rendezni a sorokat és láttam szép megoldásokat. Bízom benne, hogy Tekla sérülése nem komoly és jövő héten is velünk lehet a pályán. A Vasasnak gratulálok a bajnoki címhez – fogalmazott Herbert Gábor a találkozót követően, hozzátéve, hogy jó volt újra nézők előtt játszani.

Vasas SC – OXXO Energy Orosházi NKC 29-20 (16-9)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Budapest, 100 néző.
Vezette: Hársfalvi Zsófia, Mórocz Réka.
Orosháza:

Cseh – Herjeczki-Antal 1, Netye-Tóth 6 (4), Nemes 1, Mikula, Maláti 4, Bíró 1. Cserék: Gedó (kapus), Moharos 2, Márczy 3, Szabó D., Ács O. 1, Vörös 1, Horváth B. Vezetőedző: Herbert Gábor.
A Vasas legjobb góllövője: Pénzes Laura 8.
Kiállítások: 6 perc, illetve 2 perc. Hétméteresek: 0, illetve 6/5

Jövő hétvégén utolsó hazai mérkőzése következik az orosházi csapatnak, a kiesés elől menekülő Kecskemét érkezik az Eötvös-csarnokba. A Tempo KSE mai vereségével győzelem esetén bebiztosíthatja a bennmaradást az Orosháza.

Kiemelt kép: Horváth Bence/OrosCafé, korábbi felvétel

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.