- hirdetés -

Május 1-én rendezték meg a 2021-es szezon, valamint a koronavírus-járvány viszontagságai miatt az első hivatalos, hazai triálversenyt Cegléden. Itt indult az orosházi versenyző, Kovács Péter is a kerékpáros válogatott színeiben, valamint bátyja Kovács Attila.

Péter a felnőtt profi kategóriában szerezte meg az aranyérmet, míg Attila éppen lecsúszott a felnőtt középhaladó kategória dobogójáról.

Hogyan készültél a versenyre?

Kovács Péter: Az online oktatásnak köszönhetően jobban be tudom osztani az edzéseket, jelenleg 140 órányi edzésnél járok, jó úton az év végére kitűzött 365 óra felé.

Cegléden, a kupasorozat első futamát rendezték (Fotó: Bogár Richárd)

Nyáron például Orosházán is rendeznek versenyt. Hogyan kell elképzelni egy ilyen eseményt, hogy épül fel?

A versenyzőknek két körben 5-6 különálló, úgynevezett ”szekciót”, azaz akadálypályát kell teljesíteniük. Ezeken 5 vagy 6 akadály található (raklapok, roncsautók, rönkök, szinte bármi) meghatározott sorrendben. Aki ezekből többet teljesít, az több pontot is kap és a verseny végén a nagyobb pontszámmal rendelkező sportoló nyer.

Milyen érzés volt újra versenyezni, van-e esetleg valami, amin javítanod kell?

Úgy gondolom, jó évindító volt mindannyiunk számára. A győzelem természetesen nagy lökést adott az elkövetkező megmérettetésekhez, emellett rávilágított hiányosságokra is. Emiatt új, módosított, versenyorientált edzéstervvel készülök a továbbiakra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.