- hirdetés -

Erősíteni a helyi fiatalok részvételét a város életében, ösztönözni őket szabadidejük aktív eltöltésére. Ezzel a céllal indította el az Amit csak akarsz – Orosházán elnevezésű pályázatát az Orosházi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat. Az ötletekkel kapcsolatban április 15-én hirdettek eredményt, két program is megvalósulhat a közeljövőben.

– Településünkön számos közösségi tér és program várja a korosztályt, de ők azok, a leginkább tudják, mire van szükségük. A pályázat célja, hogy a város önkormányzata támogassa a fiatalok ötleteit, kezdeményezéseit, mely lehet egy Orosháza területén megvalósuló vagy online program, esetleg programsorozat – foglalta össze pályázata lényegét még korábban Facebook-oldalán a GYIÖK.

A rendelkezésre álló keretösszeget ötszázezer forintban határozták meg, mely teljes egészében a program megvalósítására fordítható, a támogatási időszak május 15-től december 15-ig tart. A regisztráció határideje március 26, míg a pályázatok benyújtásának határideje március 30 volt. Április 15-én pedig végre eljött az eredményhirdetés pillanata.

A zsűri tagjai 2021-ben öt ötlet közül választhattak. A döntés nem volt könnyű, végül két program valósulhat majd meg. Az egyik a két pályázat összefűzéséből készült Szép Nyári Nap és városi túra lehet majd, Sin Boglárka és Simon Petra ötlete nyomán, míg a másik program Pocsai Richárd szervezésében az Orosházi Extrém Sportnap és Regionális Triál Kupa 2021 nevet viseli.

– Néhány éve beszélgettünk a srácokkal arról, hogy mennyire jó lenne hazahozni egy versenyt Orosházára. Az idei évben a GYIÖK által kiírt pályázatnak, valamint a város és a Magyar Kerékpáros Szövetség támogatásának köszönhetően július 3-án megrendezhetjük az első hivatalos orosházi triál versenyt a főtéren.

Az ország minden pontjáról érkeznek versenyzők Orosházára, az utánpótlás részleg legtehetségesebb fiataljai mellett a magyar válogatott tagjai is jelen lesznek. Részletes programtervvel és információkkal heteken belül jelentkezünk az Extreme Bike Show közösségi oldalain, valamint a verseny Facebook-os esemény oldalán is – mesélte Pocsai Richárd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.