- hirdetés -

A lázas készülődés, a verstanulás, a papírból virágdíszkészítés idén sem marad el a Székács evangélikus iskolákban. Egy dolog azonban más lesz. A szülők az ünnepséget nem élőben, hanem videófelvételről tekinthetik meg.

– Minden évben nagy szeretettel és lelkesedéssel készülünk az Anyák-napi ünnepségre – mesélte Nagyné Györgyi Szilvia tanító. – A pedagógusok és az összes osztályközösség szívet-lelkét beleadta azokba a műsorokba, melyeket a járványhelyzet előtt személyesen adhattak át a gyerekek az édesanyáknak, nagymamáknak, sőt még a dédmamákat is szeretettel invitáltuk az iskolába. Sajnos ez már a tavalyi évben sem valósulhatott meg ilyen formában, és idén sincs lehetőségünk a közös ünneplésre, de természetesen nem feledkezünk meg erről a jeles alkalomról. Minden osztály készül egy videós üzenettel, a pénteki napon elkészítjük a felvételeket, melyeket a vasárnapi nap során el is küldünk a szülői csoportokba.

Minden osztály mással kedveskedik az anyukáknak, ottjártunkkor az első és negyedik osztályosok készülődésébe pillantottunk bele. A kisebbek kézműveskedtek, a nagyobbak pedig egy igazán különleges produkciót gyakoroltak éppen: egy Halász Judit dalt énekeltek jeleléssel kísérve. Őket nézve bizonyára könny szökik majd az édesanyák és a nagymamák szemébe.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.