- hirdetés -

A Nagy Gyula Területi Múzeumnak a járványhelyzet alatti, zárt ajtók mögötti hosszas  tevékenységének egyik eredményével a minap találkozhatott a szemfüles internetező, ha meglátogatta Dávid Zoltán polgármester hivatalos Facebook-oldalát.

– Polgármester úr nem más kiadványt lapozott, mint a város alapításának 277. évfordulójára megjelent “Orosháza ceruzavégen” című kötetünket. A kötet tovább gazdagítja helytörténeti kiadványaink sorát, mely terület egyébként is szívügyünk. Az olvasó Balogh Örse képzőművész csodálatos pasztell rajzain keresztül ismerheti meg Orosháza látképét, csak magával a könyvvel a kezében is lehetővé válik a város bebarangolása, mely közben olyan adatokat is megtudhat, melyekre egy hétköznapi séta során nem kerülne sor. Nemcsak kortárs, de a közelmúlt egy-egy ikonikus épülete is megjelenik, így ez nemcsak földrajzi, de történelmi sétára is invitálja a közönséget – mondta el Józó Tamásné múzeumigazgató.

Valahogy pont a múzeumnál nyílt ki (Fotó: Horváth Bence)

A könyvvel kapcsolatban még hozzátette:

– Kiadványunkra rendkívül büszkék vagyunk, külön örömmel tölt el, hogy az eredményhez hozzájárult Verasztó Antal helytörténész a kutatómunkában, míg Líborné Putnoki Edit a szerkesztéshez nyújtott segítséget. A szóban forgó kiadványt szeretnénk tisztességesen bevezetni a köztudatba, melyet személyes jelenlét mellett tervezünk egy nagyszabású megnyitó keretén belül. Ennek időpontját azonban még nem áruljuk el, legyen az meglepetés. (Nagyon várjuk a múzeumok megnyitását!) Bízunk benne, hogy kötetünk elnyeri majd a nagyközönség tetszését is, nekünk már most is az egyik kedvencünk. A munka természetesen nem áll meg, a mostani kötet csupán csak a kezdet egy hosszú és nagyszerű úton, melynek nem titkolt célja a helyi értékek felelevenítése és közkinccsé tétele.

Kiemelt épünkön: Balogh Örse képzőművész és Józó Tamásné múzeumigazgató (Fotó: Horváth Bence)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.