- hirdetés -

Ők már tudják, hogyan spórolhatnak a papírral, sőt egy facsemetét is nevelnek. Az Eötvös iskola 2. a osztályát látogattuk meg a Föld napja alkalmából.

Az Eötvös katolikus iskolában is a fenntartható jövőről tanultak az alsós tagozatos gyerekek. A 2. a osztályosokat épp akkor kaptuk lencsevégre, mikor virágokat és faleveleket vágtak ki papírból, hogy azokat a teremben lévő tudás fájára tűzhessék.

– Az osztály projektje a fa, az erdő és az újrahasznosítható papír volt – mesélte Korponai Tünde tanító. – A gyerekek számára nagyon fontos, hogy tudják, mi az, amit ők maguk megtehetnek környezetünk védelmében. Ma például arról beszélgettünk, mennyire fontos, hogy ne pazarolják feleslegesen a papírt. Mindannyian tisztában vannak azzal, hogy spórolhatnak vele, ha a rajzlap mindkét oldalára dolgoznak, vagy ha a rajzfüzetükbe alkotnak, illetve ha csak a szükséges mennyiségű törlőkendőt és zsebkendőt használják el – emelte ki a tanító.

Ezek apróságoknak tűnhetnek, de ha már osztály- vagy iskolaszinten összeadjuk, mennyi papírt mentettek meg a gyerekek, nem is olyan kis mennyiségről van szó.

Sajnos látták a gyerekek a fák kivágását

A gyerekek a benti munka után az udvarra is kimentek, hogy meglátogassák az osztály kicsiny fáját, melyet egy hónappal ezelőtt közösen ültettek el.

– Kapunk egy nagyon szép csarnokot az udvarra. Sajnos a területen, ahol fel fogják építeni, állt öt fa, melyeket úgy vágtak, úgy húztak ki a földből, hogy azt a gyerekek is látták. Szerencsére az iskolánk kapott ajándékba öt facsemetét, melyből egyet nekünk ítéltek oda jutalomként, mivel a papírgyűjtésen nagyon aktívak voltunk. Mi gondozzuk és ápoljuk azt. Most, ahogy visszatértünk az iskolába, rögtön meg is látogattuk, és láttuk, hogy már vannak rajta pici rügyek. Reméljük, szép nagyra nő majd – mesélte Korponai Tünde.

A 2. a osztály feladata lesz tehát ennek a facsemetének a gondozása, és mivel az a napokban elegendő esővizet kapott, így ma a gyerekek egy kedves dallal igyekeztek erősíteni őt, és kifejezni irányába a szeretetüket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.