- hirdetés -

Egy hete újra kinyílt a katolikus templom kapuja a hívek előtt. Már személyesen is ott lehetnek a miséken, amit a legnagyobb biztonsági óvintézkedések betartása mellett tartanak.

Március elején a koronavírus-járvány harmadik hulláma miatt a katolikus egyház is úgy döntött, hogy nem tartja meg nyilvánosan a miséit. Orosházán is otthonról, az Orosházi Városi Televízióból, illetve az OrosCafé YouTube-csatornáján követhették a hívek Iványi László plébános miséit. A múlt héten azonban újra kinyíltak a belvárosi katolikus templom ajtói.

– Már hétköznap is jöttek páran, de vasárnap már a járvány időszak alatt megszokott létszám megvolt. A koronavírus előttihez képest körülbelül 40-50 fővel kevesebben vannak jelen személyesen a miséken – nyilatkozta a Jézus Szíve Plébánia plébánosa.

Fotó: Horváth Bence

Hangsúlyozta, hogy továbbra is mindenféle biztonsági óvintézkedést betartanak. A maszkhasználat kötelező, ahogy a kézfertőtlenítés, illetve a biztonságos távolságtartás is.

– Azt tapasztalom, hogy a hívek örültek, hogy kinyíltak a templom kapui. A vírus miatt az alapvető aggodalom úgy érzem, hogy megvan az emberekben. Ezért is bíztatok mindenkit, hogy aki csak teheti oltassa be magát – zárta Iványi László atya.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.