- hirdetés -

Covid-megelőző eszközökkel gyarapodott a Kisharang Bölcsőde. Egy pályázatnak köszönhetően egyrészt játékosan, másrészt vegyszermentesen tarthatnak tisztaságot az intézményben.

A járványhelyzet miatt egy napra sem zárt be a bölcsőde, végig nyitva tartotta kapuit az intézmény, sőt szinte teljes létszámmal üzemelt egész idő alatt. Épp ezért is örülnek nagyon a pályázat jóvoltából vásárolt eszközöknek.

Dénes-Földesi Mónika bölcsődevezető szerint nagy szükség volt ezekre az eszközökre (Fotó: Horváth Bence)

– Már második alkalommal szerepeltünk sikeresen a Tesco Ön választ, mi segítünk pályázatán, bölcsődénk Gyermekmosoly Alapítványa ezúttal 250 ezer forintot nyert – mondta el Dénes-Földesi Mónika bölcsődevezető. – Olyan covid-megelőző eszközökre pályáztunk, melyek növelik a higiénés feltételeket intézményünkben. A pályázaton nyert összegből szenzoros szappanadagolókat, két energiatakarékos, környezetbarát porszívót, valamint egy gőzmopot vásároltunk.

A játékokat naponta fertőtlenítik

A bölcsődevezető kiemelte, nagy szükség volt ezekre az eszközökre. Már az első hullámban is megtapasztalták, hogy a járványhelyzet miatt még fokozottabban kell ügyelniük a mindennapos tisztaságra. Változtak a bölcsőde mindennapos szabályai is, míg korábban hetente fertőtlenítették a játékokat, a vírus megjelenése után ez a tevékenység napi szintűre sűrűsödött. Épp emiatt az is nagyon fontos szempont lett, hogy lehetőleg minél kevesebb vegyszert használjanak a munkafolyamatokhoz, hiszen a gyerekek biztonságához ez is hozzátartozik.

A gyerekek a dínó formájú szenzoros szappanadagolókat nagy érdeklődéssel használják. A játékosság még inkább kedvet csinál kis kezük tisztán tartásához.

– A bölcsisek hatalmas örömmel vették birtokba a kis dínókat, mindez az újdonság erejével hatott rájuk – mesélte Kunos Adrienn kisgyermeknevelő. – A szenzoros szappanadagolók ráadásul le is egyszerűsíti a dolgukat, és persze nagyon tetszik nekik, hogy mihelyst aláteszik a kezüket, egyből folyik is rá a szappan. Mivel ez egy érdekesség a számukra, így még nagyobb örömmel mosnak kezet ezután.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.