- hirdetés -

Nyúlként feldíszített tűzoltóautó körül gyűltek a csorvási gyerekek. A kéthetes húsvéti fészekvadászat zárult le hétfőn délelőtt.

Állta a szavát Gombkötő Réka és már húsvétkor is megszervezte az ünnepváró kezdeményezését. Hétfőn zárult le Csorváson a valamivel több mint kéthetes fészekvadászat, amelyhez ezúttal húsz csorvási család díszített és sokan “vadászként” vettek részt a játékban.

– A mostani játék az adventi mintájára készült. A lényege, hogy a fészekrakók az udvaron, ablakban, kerítésen jól látható „fészket” készítettek. Ez bármilyen húsvéti dekoráció lehetett. A levadászandó fészket a vadászoknak a településen sétálva kellett megkeresniük, ahol végül kis ajándékok is várták őket, a gyerekek nagy örömére – sorolja az ötletgazda, Gombkötő Réka.

Fotó: Dancsó József

Egy Facebook-csoportba várták a vadászoktól a képeket, ahol megoszthatták a többiekkel a közösen szerzett élményeket. Többek között ez volt a célja a kezdeményezésnek.

– Szerettem volna, hogy egy kis vidámság kerüljön a mindennapokba és a település szebb tavaszi díszbe öltözzön, jó hangulat legyen. Úgy érzem, hogy ez sikerült – tette hozzá Réka.

Laurinyeczné Tar Nikolett szerint örömteli, hogy részt vehettek ebben a kezdeményezésben.

– Ez egy olyan program, ami a kicsiknek és nagyoknak is remek kikapcsolódást nyújt. Főleg a vírushelyzetben nem könnyű, de ebben a két hétben közösen szórakozhatott a család – fogalmazott Nikolett.

Fotó: Dancsó József

– Örülök neki, hogy van Csorváson ilyen lehetőség. Nagyon jó program felfedezni a fészkeket. Réka jó szervező és mindig tartogat nekünk valami meglepetést. Érdemes lehet más településeknek is átvenni, mert nagyon jó szórakozás – nyilatkozta egy másik résztvevő, Evanics Józsefné.

Húsvét hétfőn a csorvási önkéntes tűzoltókkal zárult a vadászat. Nyuszifület viselő tűzoltók és a nyúlnak feldíszített tűzoltóautó körül gyerekek mosolyogva fotózkodtak.

– Már az adventi ablaknyitáson is részt vettünk, ebből sem akartunk kimaradni. A csorvási gyerekek szeretik a tűzoltóságot. Megkértük őket arra, hogy meséljék el nekünk képekben, mit gondolnak a tűzoltóságról. Adott volt a tojásminta és a piros szín. Összesen 41 darab képet kaptunk, amit az autónkon is kiállítottunk – mondta Popol-Gyarmati Nóra, a csorvási önkéntes tűzoltóság egyik tagja.

Fotó: Dancsó József

Elmondta azt is, hogy megbecsültnek érzik magukat. Nagyon sok helyi támogatja őket akár az adójuk egy százalékával, amiért nagyon hálásak. Cserébe őrzik a lakosok biztonságát, az önkéntes tűzoltók, ahol csak tudnak segítenek, folyamatosan jelen vannak a város életében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.