- hirdetés -

Vadászok járják Csorvás utcáit az adventi időszak alatt. Természetesen nem kell szó szerint érteni, csupán feldíszített ablakok után kutatnak.

A kezdeményezés tavaly indult a településen, Gombkötő Réka valósította meg elképzelését. Az interneten találta az ötletet, amelyt Solymáron már évekkel ezelőtt elkezdtek.

A lényege, hogy minden nap más család kidíszített ablaka világít, a jelentkezők között előzetesen kiosztott, titkos sorszámok alapján. Az ablakdíszben meg kell jelennie a sorszámnak is, amely az advent adott napját jelöli. Szenteste pedig az összes ablak világít majd.

– Az, hogy hol található a sorszámmal ellátott kidíszített világító ablak, az meglepetés. A „vadászoknak”, a településen sétálva, bringázva, vagy éppen kocsikázva kell megkeresniük, lefényképezniük, és feltölteni a képet egy Facebook-csoportba – mondta az ötletgazda.

Fotó: Horváth Bence

Nagy sikere van a városban a kezdeményezésnek, sokan járják esténként az utcákat. Gombkötő Réka mesélt egy hölgy visszajelzéséről, miszerint férje már évek óta nem rajongott a karácsonyért, de a játéknak köszönhetően ismét alig várja az ünnepet.

A Horváth család már tavaly is egyike volt a több mint nyolcvan résztvevőnek. Idén sem sokat gondolkoztak azon, hogy csatlakozzanak, már ablakot is díszítettek.

– A vadászat okozta örömet adjuk át másoknak is. Különösen ebben az évben fontos, hogy elfeledjük a gondokat. Amikor vadászni járunk egy kicsit kikapcsolódhatunk, keresgélünk és újból gyerekek lehetünk – fogalmazott Horváth Barbara.

Amikor ott jártunk éppen Csorvás egyik polgárőre találta meg Horváthék karácsonyi izzókkal kivilágított ablakát és zsebelte be az érte járó szaloncukrot, illetve mandarint.

Fotó: Horváth Bence

– Azért tartom jó ötletnek a kezdeményezést, mert nem olyan régen költöztem a településre és így legalább megismerem az utcákat is – mondta Schwikker Attila.

Molnár Andrea résztvevő és Gombkötő Réka ötletgazda (Fotó: Horváth Bence)

Ez nagy öröm a csorvási embereknek és a gyerekeknek – meséli Molnár Andrea, az egyik résztvevő. Gombkötő Réka többek között ezért is biztos abban, hogy jövőre folytatódik a játék, sőt már húsvétkor is hasonló izgalmak várnak a csorvásiakra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.