- hirdetés -

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megvalósul a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány tartós élelmiszer-gyűjtése a Húsvéti ünnepkörre készülve.

Az akció célja, hogy 400 család ünnepi készülődését tegyék szebbé és támogassák őket ezekben a nehéz időkben. Ezenkívül reményeik szerint az összegyűlt adomány mennyisége lehetővé teszi majd fogyatékos- és idős ellátással foglalkozó intézmények bevonását is a támogatottak körébe.

Az Alapítvány a vírushelyzetre való tekintettel az idei évben különös hangsúlyt fektet a cégekkel, vállalkozásokkal történő együttműködések kialakítására, ennek jegyében kapcsolódott be az akcióba a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) és anyaintézménye, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. is.

Négyszáz rászoruló család ünnepét tennék szebbé (Fotó:MNVH)

Az együttműködés keretében az MNVH és partnerei által felajánlott adományokat a Szeretetszolgálat munkatársai a megadott címről elszállítják, így nincs szükség gyűjtőpontok igénybevételére. Természetesen, ha valaki meg tudja tenni, hogy a gyűjtőpontok egyikére szállítja az adományt, az megkönnyíti a logisztikát és az Alapítvány hálás lesz a segítségért. Brlázs Róbert az MNVH Békés-megyei területi felelőse elmondta, már a karácsonyi adománygyűjtésben is örömmel vettek részt.

 – 2021. április 4-ig várjuk a kedves felajánlásokat, melyek lehetnek tartós élelmiszerek, higiéniás termékek, védőfelszerelések egyéb olyan eszközök, melyeknek a háztartások hasznát vehetik. A felajánlásokról az adományozó (cég, egyesület stb.) nevének és/vagy logójának feltüntetésével szeretnénk az akció után a Szeretetszolgálat és az MNVH honlapján is hírt adni. Azt gondolom, ha a karácsonyi mennyiséget elérné a mostani adomány nagysága, már meg lennénk elégedve – tette hozzá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.