- hirdetés -

A járványhelyzet és a korlátozások alaposan átírták – sok egyéb sportesemény mellett – a rallycross országos bajnokság 2020-as idényét és úgy tűnik, nem lesz ez másként idén sem.

A kétszeres országos bajnok, háromszoros autocross Európa-bajnok, orosházi Kárai Tamástól megtudtuk, hogy a bajnokság rajtja idén májusra csúszik. A hét versenyből álló Országos Bajnokság futamai közül kettőt Kakucsringen, kettőt a Rabócsringen rendeznek. Ezen kívül helyet kapott az idei versenynaptárban két ausztriai (Fuglau és Greinbach) és egy Slovakiaringen rendezendő verseny is. Az orosházi kiválóság természetesen a magyar bajnokság mellett másra is készül. Az Európa-bajnokságon már letette a névjegyét, ezen a helyezésen is szeretne javítani. Ez utóbbi sorozatban még nem végleges a versenynaptár.

Készül a gép az újabb tesztkörökre (Fotó: Kárai Team)

– Tavaly az EB versenyei több alkalommal ütköztek az Országos Bajnokság futamaival, így több OB-t ki kellett hagynom. Így csak a harmadik helyet szereztem meg. A magyar bajnoki címet mindenképp szeretném visszahódítani. E mellett az Európa-bajnokságon is szeretnék előrébb lépni, ennek érdekében is folynak a tesztek Kakucson. Új hátsó futóművet kapott az autó és a szoftverhibás fedélzeti számítógép, rajt-elektronika helyett is másik van. Tavaly azt mondtam, hogy körönként egy másodpercek kellene javulni. Fele megvan, a többin dolgozunk. Motorerő tekintetében már felvesszük a „nagyokkal” a versenyt, még a rajton kell alakítani, hogy az elektronika és az én együttműködésem tűpontos legyen. A múlt heti teszten volt egy kis hóesés, így a nedves pályás rajtot és kört is tudtuk gyakorolni – mondja el a bajnok.

Az Audi jó erőben van, Tamással dolgoznak a tizedek lefaragásán

A régi hátsó futóművel már megnézték, mi az a köridő, amit ki lehet hozni. A következő teszteken kiderül, mit jelent köridőben az új. Motorikusan megvannak, az Audi duzzad az erőtől, ami a számok nyelvén mintegy hatszáz lóerőt jelent, a kerekek pedig kilencszáz (!) Nm nyomatékot tesznek az útra.

Bízunk a tesztek sikerében, a bajnoki futamokról pedig természetesen beszámolunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.