- hirdetés -

A Koncsek Trans dugig rakott kamionja szombat délelőtt érkezett meg a Teréz utcára. Az időseknek, betegeknek szánt német adományt hozta.

Antal László önkormányzati képviselő, a Magyar Tartalékosok Szövetsége városi elnöke szervezte az akciót. Mint elmondta, már több, mint tíz éves múltra tekint vissza a német Oberfalz megyei tartalékosokkal kialakított kapcsolat. Több adomány érkezett már az együttműködési szerződés alapján, ottani Vöröskereszt gyűjtéséből.

– Az együttműködési szerződés egyik aláírója voltam. Akár a kórház, akár az idősek otthona rászorul a segítségre, ezért szorgalmaztam, hogy ez az adomány városunkba kerüljön – mondta el a képviselő.

Mosógépek, szárítógépek is érkeztek (Fotó: CSJ)

Nagyon jó állapotú ágyak, matracok, éjjeliszekrények, bőrbevonatú székek kerültek elő sorra a kamion gyomrából, de érkeztek értékes mosógépek, szárítógépek is, melyek jelentősen megkönnyítik majd az intézményekben dolgozók munkáját. Emellett érkezett még rengeteg lepedő, takaró és néhány motoros ágy.

Mint megtudtuk, nem volt egyszerű útja a tegnap délelőtt indult szállítmánynak. Regensburgtól Sankt Pöltenig szakadó hóesésben jött a kamion. Biztonságban ideért és mint Bogárné Kiss Ildikó az Egységes Szociális Központ vezetője elmondta, nagyon jó, hogy jött:

Nem volt egyszerű az út a havazás miatt (Fotó: CSJ)

– Köszönettel tartozunk Antal László képviselő úrnak, hisz rövid időn belül ez már a második adomány, melyet mi kaphattunk meg. Ápoltjaink mindennapjait tehetjük a most kapott dolgokkal kényelmesebbé és az itt dolgozók munkáját is segítik a gépek, felszerelések. A költségvetésünkből nem telne ezek közül mindre, ezért is örülünk ennek és minden hozzánk érkező használható adománynak – tette hozzá.

A most érkezett adományt leltárba vétel után szolgálatba is állítják a Teréz utcai idősek otthonában és a kórházban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.