- hirdetés -

Ne lepődjön meg, ha elhagyott, becsomagolt plüssöket talál szerte a város játszóterein, parkjaiban. Mindez egy jótékonysági kezdeményezés része, melyhez már orosháziak is csatlakoztak. Egy SMA beteg kisfiúnak gyűjtenek a több mint 700 millió forintos gyógyszerre.

A gerincvelői izomsorvadás gyógyításához szükséges gyógyszer, az Zongensma több mint 700 millió forintba kerül. Horváth Noel pusztacsói kisfiú szülei most erre gyűjtenek. Náluk is elindult ugyanis a visszaszámlálás, hiszen ha a Vas megyei gyermek két éves koráig nem kapja meg ezt a génterápiás kezelést, akkor már nem lehet meggyógyítani.

Nemes Gabriella az interneten talált rá az SMA beteg kisfiú történetére, majd utánajárását követően megtudta, hogy Békés megyében még senki sem szervez gyűjtést Horváth Noel számára. Így hát az orosházi hölgy úgy döntött, kezébe veszi az irányítást, és elindítja városunkban is a plüsselhagyó akciót.

Köztereken, parkokban, játszóterek padjain hagyják el a plüssöket

– Egyike vagyok annak a sok ezer embernek, akik segíteni szeretnének Noelnek. A plüsselhagyó akció lényege, hogy a város különböző pontjain, főként olyan helyeken, ahol több kisgyermekes is megfordul, mosott, rendbe tett vagy vadonatúj játékokat hagyunk el. Ezen rajta van Noel története és a számlaszáma is, így bárki hozzá tud járulni akár csak 1000 forinttal is a kisfiú betegség felett aratott győzelméhez – mondta el.

Volt már egy másik SMA-s Noel is

Nemes Gabriella a múlt héten már el is kezdte a plüssök elhagyását a városban. Azok, akik szívesen ajánlanának fel játékokat az akcióhoz, e-mailen tudják felvenni vele a kapcsolatot. Ő ezt követően segít a csomagolásban és a címkézésben is.

– Beszéltem telefonon az édesanyával, és azt mondta, minden segítségnek borzasztóan örülnek. Hatalmas összegről van szó, de nagyon bíznak abban, hogy össze fog gyűlni a pénz a kezelésre. Kiemelte azt is, hogy volt már félreértés amiatt, hogy korábban már egy másik, Noel nevű SMA beteg kisfiúnak gyűjtöttek az országban. Ő Ölyüs Noel, aki az összefogásnak és rengeteg jólelkű embernek köszönhetően 2020 őszén meg is kapta a 730 millió forintba kerülő gyógyszert. Most azonban Horváth Noelnek folyik a gyűjtés, úgyhogy a segíteni kívánók az ő nevét keressék a közösségi oldalakon! Reméljük, sokan meg is találják, és szívből bízunk avvab, hogy neki is sikerül rövid időn belül összegyűjteni ezt a hatalmas összeget – tette hozzá Gabriella.

Nemes Gabriella hozzátette, olyan helyi üzletek jelentkezését is örömmel fogadják, akik persely tudnak kihelyezni az üzlettérben. Sok kicsi sokra megy, és itt valóban minden minden forint számít.

Ha segíteni kíván, keresse a helyi szervezőt, Nemes Gabriellát a következő e-mail címen: nemes.gabriella89@gmail.com

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.