- hirdetés -

Jól halad a védőoltások beadása Orosházán. Az általunk megkérdezett háziorvosok szerint a harmadik hullám felszálló ága még csak részben érződik a betegek számának növekedésén. Az oltások rendben mennek, az emberek jelentős többsége elfogadja a számukra kijelölt vakcinát, bíznak az oltóanyagokban.

A járvány idején is a háziorvosok és kollégáik állnak a frontvonalban. Hozzájuk fut be a bejelentés, ha valaki gyanús tüneteket észlel, ők végzik a teszteléseket, ők utalják kórházba a súlyosabbnak tűnő eseteket. Kézenfekvő tehát, hogy tőlük érdeklődtünk a járvány orosházi vonatkozásairól. A harmadik hullám érkeztével országszerte meredeken emelkedik a regisztrált fertőzöttek száma.

„A megbeszélt időpontra érkeznek az emberek, így szépen halad az oltás” (Fotó: Horváth Bence)

Krajczár doktor körzetét még nem érte el a felszálló ág.

– Egyelőre úgy látom, hogy stagnál az új fertőződések száma a körzetben. Volt egy időszak, amikor sokkal több tesztet készíttettünk, de talán az intézkedéseknek és az oltásnak köszönhetően most az utóbbi hetekben az átlagosnál nem lett több az új fertőzött – közölte dr. Krajczár István.

Körzet és körzet között vannak persze különbségek. Szentetornyán az elmúlt hónap adataihoz képest látható emelkedés tapasztalható.

– Februárban szinte nem is volt pozitív covidos esetünk, de az elmúlt héten ismét több embernél mutatták ki a vírust – tájékoztatott dr. Patvaros Áron háziorvos.

Ismét emelkedik az újonnan fertőzöttek száma (Fotó: Horváth Bence)

Mindkét megkérdezett doktor arról számolt be, hogy az oltások rendben zajlanak. Az emberek egyre többen regisztrálnak, és az egyeztetés után fegyelmezetten érkeznek felvenni az injekciót. Az sem jellemző, hogy a rendelkezésre álló vakcinák valamelyikében ne bíznának. Van persze egy-két kivétel, de nem ez a jellemző. Egyetért a két háziorvos abban is, hogy az átoltottság folyamatos növelésével elérhetjük, hogy ne csak látsszon a fény az alagút végén, de ki is léphessünk végre a fényre.

Kiemelt képünk illusztráció, korábbi felvétel. Fotó: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.