- hirdetés -

A Kéklámpás Nap alkalmából a város tűzoltóit, mentőseit, rendőreit és a készenléti rendőrség egyik tagját köszöntik. Ugyan a látványos bemutatók és az egész napos szórakozás a 2020-as évben elmaradt, az elismerő oklevelek átadása azonban nem. Az Év készenléti rendőre elismerést Papp Gergő főtörzsőrmester érdemelte ki.

– Már egészen fiatalon úgy terveztem, hogy majd rendőri pályára lépek, ezért középiskolát is így választottam. Olyan intézménybe jelentkeztem, ahol már volt rendészeti ismeretek tantárgy, ami felkészít a rendőri iskolára és magasabb pontszámot ad a felvételihez. Amikor ezt elvégeztem, egyből az Adyligeti Rendészeti Szakközépiskolába mentem tovább.

Itt kétéves volt a képzés, az első oktatással telt, majd egy év próbaidő következett. Akkor ismerkedtem meg a Készenléti Rendőrséggel, ahova fel is vettek. Nagyon örültem, csak az volt a probléma, hogy mivel alapból Békés megyei, azon belül is gyulai vagyok, nehéz volt a bejárás. 19 évesen lettem rendőr, először kicsit szokatlan volt az a szigor, fegyelem, amivel találkoztam. De most már látom ennek az értelmét, tanáraim, parancsnokaim arra neveltek, hogy mindig pontosan, nagy odafigyeléssel, szorgalommal dolgozzak. Örülök, hogy sikerült beilleszkednem – idézte fel rendőri pályafutása kezdetét Papp Gergő.

Már gyermekkorában rendőri pályára készült Papp Gergő, a középiskolát is ennek megfelelően választotta ki (Fotó: Horváth Bence)

Idővel tehát, ahogy gyűjtötte az ismereteket, bővítette gyakorlati tudását, úgy lett egyre jobb és szorosabb a kapcsolata a tapasztaltabb kollégáival is. Elmondása szerint azt szereti a legjobban a Készenléti Rendőrségnél, hogy mindig tudnak csapatban dolgozni, képezhetik magukat, többféle szolgálatot is elláthatnak.

A 2017-es év mind a magánéletében, mind rendőri pályafutásában nagy változásokat hozott.
– Akkor kerültem át ide, Orosházára, ami nekem már csak azért is jól jött, mert év végén született meg a kisfiam, így nagy könnyebbség volt, hogy Gyuláról ide, Orosházára kell átjárnom, nem pedig a fővárosba – mesélte a fiatal főtörzsőrmester.

Munkáját az Év készenléti rendőre elismeréssel jutalmazták (Fotó: Horváth Bence)

Elmondta, jelenleg a legtöbbször határszolgálatot lát el, de az elmúlt időszakban megszaporodtak a közterületi feladatok is, Békés megyén belül szinte az összes nagyobb városban dolgoznak. Papp Gergő munkáját tavaly decemberben az Év készenléti rendőre elismeréssel jutalmazta a város önkormányzata. Nagy meglepetésként érte a díj, de büszkén és boldogan tekint rá.

– Nem számítottam rá, hiszen nagyon sok jó rendőr dolgozik itt Orosházán, azonban megtisztelő és egyben motiváló is ez a cím. Természetesen egy kicsit azért hiányzott a Kéklámpás Nap hangulata, melyen már én is többször vettem részt az évek során, de így is nagyon örültem az elismerésnek. Eddig is igyekeztem maximális teljesítményt nyújtani. Ez a megerősítés pedig arra ösztönöz, hogy továbbra is ilyen vagy ha lehet, még nagyobb odaadással szolgáljak – tette hozzá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.