- hirdetés -

Országos ösztöndíjat nyert Berényi Álmos, Buzai Brúnó, Bőte Dominik, az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola három tehetséges tanulója.

A „Tehetségek Magyarországa” EFOP 3.2.1-15-2016-00001 azonosítószámú kiemelt projekt ösztöndíj pályázatára azon intézmények tehetségprogramos tanulói nyújthattak be pályázatot, akik elnyerték a Minősített Tehetséggondozó Műhely címet és annak keretében egyéni mentorálásban részesültek. Az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola 2016-ban – az összesen két nyertes Békés megyei iskola egyikeként egy békéscsabai iskolával kizárólagosan – nyerte el az ország 36 db Minősített Tehetséggondozó Műhely címének egyikét. Az intézményben párhuzamosan folynak a kiemelten tehetséges tanulókra irányuló tehetségfejlesztő, és a tehetséggondozásban érintett pedagógusokra irányuló szakmai támogatást, minőségbiztosítást, önfejlesztést célzó tevékenységek – osztotta meg hírportálunkkal Borombós Edit tanárnő, az MTM programfelelőse.

Az iskola a tehetségprogramjában meghatározott feladatai között nemcsak az un. tehetségsávokban tartott gazdagítást, dúsítást végzi, hanem a 2017/2018-as tanévtől az intézményben két mentortanár, Jankóné Lövei Erika és Oroszné Vass Ildikó egyéni tehetséggondozást, készség- és képességfejlesztést végez. A két pedagógus támogatásával az elmúlt években az iskolában eddig kilenc tanuló pályázott sikeresen az említett ösztöndíjra, mely az egyéni mentorálás során elkezdett munka kiegészítéséhez, például az erős oldal(ak) további fejlesztését célzó eszközökhöz való hozzáférés támogatásához nyújt anyagi segítséget.

A Nemzeti Tehetség Központnál most ösztöndíjat nyert tanulók pályázatának megírásához mentortanáraik nyújtottak segítséget, ajánlásukkal támogatták a tanulói pályázatokat. Az eddig végzett munka eredménye is, hogy mind a három tanuló elnyerte a teljes megpályázott összeget. Berényi Álmos és Buzai Brúnó informatikai ismeretei bővítéséhez, Bőte Dominik nyelvtanuláshoz szeretné felhasználni az így kapott összeget.

A pályázatban megjelölt tevékenységek és célok 2021. május 31-ig valósíthatók meg. Az iskola ezúton is gratulál diákjainak!

Kiemelt fotó: iskola

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.