- hirdetés -

A hagyománynak megfelelően idén is több vármegyei általános iskola ünnepelte a magyar költészet napját szavalóversennyel. A szervezők célja, hogy összehozza a magyar verseket kedvelő fiatalokat, így tisztelegve a magyar líra nagysága előtt.

Április 9-én a magyar költészet napja alkalmából rendezett versmondó versenyt az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola a Petőfi Művelődési Központban.

– Az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Székhelyintézményét két tanuló képviselte. A 3-4. osztályosok között versenyzett Szloszjár Liliána, aki ezüst fokozatot szerzett, az 5-6. osztályosok mezőnyében indult Vass Zalán, aki gyémánt minősítéssel nyerte meg a kategóriáját. Április 11-én a Mezőhegyesi József Attila Általános Iskola és Kollégium is szavalóversenyt hirdetett meg öt kategóriában. Iskolánk négy tanulóval képviseltette magát. A 3-4. osztályosok között Bánki-Horváth Anett és Für Csenge, míg az 5. évfolyamosok között Tóth Sándor István és Tóth-Gáspár Boróka versenyzett. Az ötödikesek 18 fős mezőnyében Tóth-Gáspár Boróka végzett az élen. Felkészítő tanárok: Aminné Móricz Márta, Barák Gáborné, Kupeczkiné Szenczi Erzsébet, Tárcza Vivien és Vass Antal. Köszönjük a felkészítő tanárok és a szülők munkáját – írta hozzánk küldött levelében Vass Antal pedagógus.

fotók: iskola

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.