- hirdetés -

Az orosházi lovas sportok egyike, a díjugratás újjá éledni látszik. Egyre szebb eredményekről kapunk híreket és szerencsére a létesítmények is gyarapodnak.

Mint arról hírt adtunk a tavaly szeptemberi, három megyére kiterjedő regionális döntőn az orosházi lovasok egyéniben és csapatban is dobogóra állhattak. A sok edzést, kitartást követelő sportághoz azonban a létesítmények is elengedhetetlenek.

Lili és versenyzőtársa érkeznek ki az istállóból (Fotó: Horváth Bence)

Ebben a tekintetben örömteli a hír, hogy Villás Tiborék tanyáján elkészült az új, nyolc bokszos istálló és az ugró edzőpálya. Ez utóbbit nem kereskedelmi céllal készítették, csupán a versenyekre való felkészülést szolgálja. Ugyan most még sáros és Villás Liliék még Mezőhegyesre járnak edzeni, ahol fedeles edzéslehetőséget kaptak, de ha egy kicsit nyílik az idő, az otthoni pályára is felkerülnek az akadályok. Lili még ifi kategóriában versenyez és bízik az idei jó folytatásban.

Az akadályok még hátul, a sarokban, de hamarosan azok is felkerülnek az edzőpályára (Fotó: Horváth Bence)

– Egy héten hat alkalommal edzünk egy-egy órát és az eredmények is kezdenek lassan érkezni. Még a múlt évben sikerült 1m-es versenyen Kiskunhalason nyerni, a Nemzeti Lovardában pedig kezdő lovas kategóriában lettem második. Szeretnék az idén az 1,1 m-es kategóriában minél többször eljutni Budapestre, országos versenyre. Ebben segítség, hogy itthon is tudok majd edzeni – mondja az ifjú versenyző.

Lili szülei – szintén műkedvelő lovasok – szerint jó, hogy tavaly karácsonyra elkészült az istálló. Kitűnő pihentető elfoglaltság ide kijönni, esetleg fel is ülni néha a lóra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.