- hirdetés -

Érdekes felhívással találkoztunk az egyik leglátogatottabb közösségi oldalon. A Nagycsaládosok Egyesülete Orosháza (NEO) vezetője, Benedek Szilvia invitál online találkozásra, beszélgetésre.

Egy hosszú tél végén vagyunk, amely időszak rendes körülmények között is sokakat visel meg lelkileg, ráadásul most már jó ideje a járvány miatti korlátozások, a bezártság frusztráltsága is hozzá tesz ehhez. Jól jön ilyenkor egy jó beszélgetés is, de talán még hasznosabb, ha pszichológus szakember is segít a felmerült problémák megoldásában.

Benedek Szilvia, a NEO vezetője összekötötte a kellemest a hasznossal és egy futó EFOP pályázat részeként meghirdette az online találkozókat.

– Mivel a járvány miatt a fizikai megvalósításra, csoportokat összehívni nem nyílt lehetőség, megkértük az engedélyt a hatóságtól, hogy online térben teremtsük meg ezeket az alkalmakat. A február 25-i első foglalkozás témája a stresszoldás és relaxáció. Elsősorban az egyesület tagjainak jelentkezésére számítottunk, de egyesületen kívülről is lehetett és lehet jelentkezni. Szerencsére az általunk kínált lehetőség és az igények találkoztak és már több mint húszan lesznek a zoom-szobában. Lehet kérdezni a pszichológustól, lehet egymás problémáihoz hozzászólni. Véleményem szerint mindenképp érdekes és főként hasznos lesz a résztvevők számára – teszi hozzá Benedek Szilvia.

Ha személyesen nem lehet, még mindig itt az online tér (Fotó: Horváth Bence)

A második és harmadik foglalkozás már a tavasz első hónapjára, márciusra csúszik át, de ezek a témák is számíthatnak komoly érdeklődésre. Életmód és szemléletváltás (márc. 06), és pszichológiai témák, párkapcsolat (márc. 11.) lesznek ezek.

– Ha az első három alkalom, az első három téma után lesz további érdeklődés és igény, akkor lehet még folytatása az online találkozásoknak. Persze abban is nagyon reménykedünk, hogy lassan oldódnak a korlátozások. Egyre sürgetőbb az igény a személyes együttlétre és azt se feledjük, hogy az egyesület idén lesz harminc éves. Tervezni nagyon nehéz, de úgy készülünk, abban bízunk, hogy nyáron, kora ősszel már lehetséges lesz találkozni és rendezvényeket is tartani. Szeretnénk kirándulni is, országos rendezvényeken részt venni, régiós családi napokat szervezni. Remélem lesz rá lehetőség – mondja a közeljövőről az egyesületi vezető.

Egyelőre azonban még marad a kapcsolattartásra, a probléma megoldásra az online tér. A programokra még lehet jelentkezni, bővebb információt pedig Benedek Szilviától kaphatnak a bszilvi0502@gmail.com e-mail címen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.