- hirdetés -

A rossz idő ellenére sokan látogattak ki az Árpád kertbe advent második vasárnapjának estéjén. A város adventi koszorúján is meggyulladt a második gyertya.

Igazi ünnepváró díszbe öltözött a belváros és valódi, szép közösségi élménnyel lehettek gazdagabbak azok az orosháziak, akik advent második vasárnapján kilátogattak az Árpád kertbe.

A megtelt sátor közönsége elé ez alkalommal a Vörösmarty iskola második-harmadik osztályosai léptek műsort adni, felkészítőjükkel Tóth Margit tanárnővel. Ha a Vörösmarty diákjai színpadra lépnek, akkor szinte természetes, hogy a muzsika főszerepet kap. Ezúttal is. A kórus gyönyörű éneke mellé megszólaltatták a furulyákat, csengettyűket is a gyerekek, igazi karácsonyi hangulatot varázsolva az esős decemberi estébe.

A műsor után Benedek Szilvia, az Nagycsaládosok Orosházi Egyesülete elnöke mondta el ünnepi gondolatait.

– Az advent a karácsonyvárás, az elcsendesedés, a időszaka és a második gyertya a koszorún a remény gyertyája. A reményé, amelyre nagy szükségünk van. A világ most sokfelé kegyetlen, de nem szabad, hogy a reménytelenség legyen úrrá rajtunk. Adjunk erőt egymásnak. Ez lehet egy kedves szó, egy biztató mosoly, vagy bármilyen kis gesztus, ami jól eshet embertársainknak. Gyújtsuk meg a remény szikráját azok lelkében, akiknek talán csak a biztatásunk hiányzik, hogy újra erőre kapjanak – mondta egyebek mellett és arra buzdította a hallgatóságot, hogy karácsony fényét az ünnepek után is vigyük magunkkal.

Benedek Szilvia gyújtotta meg Orosháza adventi koszorújának második gyertyáját. A bensőséges pillanatok után Zsédenyi Adrienn, vagyis Zséda lépett színpadra, akitől megtudtuk, számára is igen kedves ez az időszak.

– Ez egy fontos időszaka az én zenei életemnek és magánéletemnek is. Ezt hoztam otthonról, a családból. Amikor a karácsonyi lemez megszületett, még nem tudtam, milyen fontos pontja lesz a karrieremben. Ezek a dalok, már lassan húsz éve ott van ilyenkor az emberekkel az ünnepi készülődés hátterében. Szeretem ezt az időszakot, hisz az emberek szívét megtölteni szeretettel, melegséggel, ünnepvárással, ez egy szép feladat – osztotta meg velünk a művésznő a koncert előtt.

A több, mint egy órás koncert valóban csodás pillanatokat hozott, mintegy megkoronázva advent második vasárnapját.

Fotók: Nagy Kristóf

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.