- hirdetés -

Az állatvédelem közös ügyünk. A magyar kormány február elején online párbeszédet indított annak érdekében, hogy mindenki elmondhassa, mit gondol az állatvédelem legfontosabb kérdéseiről: többek között az állatvédő szervezetek támogatásáról, a kóbor kutyák befogadásáról, a pirotechnikai szabályokról, vagy az állatkínzással kapcsolatos büntetésekről.

A kérdőívet – melynek kitöltése mindössze 4 – 5 percet vesz igénybe – az első héten mintegy százezren töltötték ki és küldték be az interneten. Néhány ismert orosházi véleményére is kíváncsiak voltuk ebben a kérdésben. Brlázs Róbert gazdaköri elnök a társadalmi nyomás erejében hisz:

– Az állatvédelem témájával mindenképp foglalkozni kell, hisz valamilyen szinten mind érintettek vagyunk. Még nem töltöttem ki a kérdőívet, de meg fogom tenni. Ami az állatkínzók büntetését illeti eltérnek a vélemények és talán ezért is indította ezt a párbeszédet a kormány. A véleményem az, hogy a szemléletet kell megváltoztatni. A felelősségteljes állattartás felé kell elmenni és nem a büntetés fogja a problémákat megoldani, hanem az állatkínzókra, az állatokkal nem megfelelően bánókra nehezedő társadalmi nyomás.

Tompa Lajos kutyái nagy becsben vannak tartva

Felek Csanád orvos szerint is mindenképp foglalkozni kell az állatvédelem témakörével, de…

– A kérdőív jó és hasznos, kitöltöttem én is. Aki az állatok kínzásában leli örömét az számomra egy senkiházi. Hogy mennyire kell büntetni, az más kérdés. Semmivel sem jobban, mint az embert kínzó, netán megölő másikat. Hasznos és kell az állatvédelemmel  foglalkozni de nem elfelejtve, hogy az állat az ember után következik és nem előtte – mondta Felek Csanád.

Tompa Lajos tanár és kutyatenyésztő. Jól bánik az állataival. Mint mondta, a kérdőívet még nem látta, de ki fogja tölteni, hisz a téma aktuális, a párbeszéd, a vélemények megismerése pedig szintén fontos dolog.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.