- hirdetés -

Ugyan még friss egyesület, de annál nagyobb tenni akarással vág neki a munkának a Dél-békési Állatőrség Egyesület. A csapat tagjai szintén önkéntesként dolgoztak egy alapítványnál, azonban úgy döntöttek ideje, hogy céljaikért ők maguk álljanak ki. Közösségi oldalukra kitett felhívásukban önkénteseket keresnek, akik állatbarátként szintén fontosnak tartják az állatok jólétét, legyen az kutya, macska vagy akár egy kecske.

Idén januárban lett bejegyezve hivatalosan a Dél-békési Állatőrség Egyesület. Jelenlegi tagjai – Juhász-Kiszely Éva, Nagy Éva, Sarkadi Brigitta és Demkóné Kovács Krisztina – múlt évben még a Viharsarki Állatőrség Alapítványnál önkénteskedtek, azonban úgy döntöttek, ideje kiválni és saját egyesületet létrehozni.

– Lendületünk, tenni akarásunk nagyobb, mint valaha volt. Piszok nehéz lesz, tudjuk, de kitartunk céljaink és terveink mellett. […] Nehéz lesz, ezért kérjük a kezdeti időszakban se engedjétek el a kezünk/mancsunk, számítunk a támogatásotokra, és ígérjük, rá fogunk szolgálni bizalmatokra – írják Facebookon oldalukon. – Mivel mi ezt munka és gyermek mellett csináljuk, és sokszor nem jutunk el rögtön egy bejelentés helyszínére, így nagy szükségünk van önkéntesekre – tette hozzá Demkóné Kovács Krisztina.

Az egyesület tagja kiemelte, Békés vármegye szinte minden településéről érkeznek bejelentések hozzájuk kóbor állatokról. Emellett azonban várják azokat a bejelentéseket is, amelyek megkínzott, bántalmazott állatokról szólnak. – Aki tud ilyenről, kérjük jelezze. Lehet kutya, macska, vagy bármilyen haszonállat – hangsúlyozta Krisztina.

A frissen alakult egyesület tehát szeretné csapatát kibővíteni. Felhívásukban kiemelték, várják az orosházi és térségi állatbarátok jelentkezését. – Elsősorban a rossz tartások ellenőrzéséhez keresnénk önkénteseket. Sok lakossági bejelentést kapunk állatkínzásnak számító tartásról. Ezekre a helyekre soha nem egy személy megy, legalább két fő szükséges. Ha érzel elég rátermettséget, lelkierőt erre, jelentkezz. Általában hétvégén megyünk, de a nappalok hosszabbodásával 4 óra után is lehetséges. Először nyilván régi tagjainkkal menne az új önkéntes, de szeretnénk kialakítani egy stabil csapatot, hogy sürgős helyzetben is tudjon mozdulni valaki – szól a bejegyzés.

Kiemelik, emellett befogadók jelentkezését is várják, hiszen jelenleg minden kutya, macska a saját házukban kap helyet, valamint egy 10 férőhelyes ebtelepen, amíg elkészül az egyesület telephelye. Olyan emberek jelentkezését várják, akiknek van üres keneljük, óljuk. Az orvosi költségeket és élelmet azonban természetesen az egyesület állná.

– Sokan kérdezik, miért csináljuk ezt, de nekünk ezt diktálja a szívünk. Ha látunk, hallunk valamit, akkor megyünk és segítünk. Az állatoknak nincs hangja, nem tudnak szólni, így mi figyelünk rájuk. Ehhez várjuk további állatbarátokat jelentkezését – zárta Demkóné Krisztina.

Kiemelt képünkön Cuki, akit egy biciklilánccal kikötve tartottak egy udvaron.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.