- hirdetés -

Az orosházi fiatalokról készítettek helyzetelemzést, kérdőív alapján. A felmérés célja az volt, hogy jobban megismerjék, hogyan éreznek a fiatalok városunkkal és az itt található programokkal kapcsolatban. A stratégiai dokumentum elkészülését az Erzsébet Ifjúsági Alap Nonprofit Kft. támogatja.

A fent említett kérdőívben a 14-29 éves korosztályt vizsgálták. Többek között rávilágított arra, hogy nem könnyű elérni a városban a fiatalokat és kevés a kortárs közösségi élmény. Főként a tinédzser korosztály az, akik számára több programlehetőséget kellene nyújtani. A koronavírus helyzet pedig nekik sem kedvezett, a programok hiánya és a bezártság az ő életüket is megnehezítette.

A kérdőívek alapján létrejött dokumentumról és annak eredményeiről június 10-én, pénteken beszélgettek a város képviselői. Összesen négy asztalnál, négy témában folyt az eszmecsere. A digitalizáció – telefonok és okos eszközök használata. A közösségi terek – milyen meglévő helyek vannak, és mire használják ezeket a fiatalok. Az iskolák szerepe – hogyan vannak jelen a város életében az intézmények. Valamint a mentálhigiéné – hogy vannak a fiatalok lelkileg témakörökben próbáltak megoldást keresni. A beszélgetésben többek között a szórakozóhelyek üzemeltetői, a könyvtár, a nagycsaládosok, a helyi fiatalok és a Petőfi Művelődési Központ képviseletében is részt vettek. A találkozó eredményeit a héten tekintik át és beszélik meg.

Az ifjúságot képviselő emberek szeretnének minél több fiatalt megszólítani a jövőben, hogy a köztük lévő kommunikáció gördülékenyebben menjen. Ezzel ki tudjanak alakítani olyan helyeket és olyan programokat tudjanak szervezni, amelyekre a fiataloknak szüksége van és szívesen látogatják azokat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.