- hirdetés -

A pandémia miatt ugyan nem lehetett megszervezni az idei karnevált, de az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában úgy döntöttek mégsem fosztják meg a gyerekeket az élménytől. Az intézményben így február 5-én rendhagyó farsangi ünnepséget rendeztek.

– Már reggel a többség jelmezben jött, a többiek meg hozták. A hőmérsékletmérésnél egy jamaicai lány fogadta őket és kívánt nekik fergeteges hangulatot a napra. Ez a jamaicai lány én voltam. Hatalmas nevetések voltak – írta beszámolójában Víghné Pintér Lilla, az intézmény igazgatója.

Elmesélte, az utolsó órában a farsangról volt egy rádióadás, majd osztályszinten valósult meg a farsangi bálterem, ahol bemutatkoztak a jelmezesek, szólt a zene és zajlott az eszem-iszom, dínom-dánom. Igyekeztek a legtöbbet kihozni lehetőségeikből.

Már napközben is járták a folyósokat a királyok, hercegnők, ninják és varázslók. Harry Potterék is megjelentek, sőt Afrika egész állatfelhozatala. A király- és a punk jelmez is elnyerte a tanítványok tetszését, akárcsak Miss Amerika a mexikói férfi társaságában.

– Ma a tanulás ellenére is mosoly és kacagás volt minden tanítványunk arcán, akik röpdöstek a boldogságtól. Minket, pedagógusokat pedig ez tett boldoggá. Kell ennél több? – tette hozzá az igazgató.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.