- hirdetés -

Országos versenyen, név szerint az Edutus Robotic Cupon vett részt több orosházi diák. Két kategóriában tehették próbára magukat és robotjaikat, mindannyian szép eredményekkel zártak.

A World Robot Olympiad hivatalos magyarországi szervezője, az Edutus Egyetem a koronavírus-járványra való tekintettel úgy döntött, hogy a már hagyományossá vált lego robotépítési- és programozási verseny nemzeti döntője helyett az Edu Robotics Cup nevű versenyt rendezi meg, mely két részből tevődött össze: egy programozói (Engineer Challenge) és egy projektversenyből (Project Challenge).

A GYSZC Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulói közül a Kókai Kornél, Budai Edvin és Szilágyi Sándor (11.A illetve 10.B osztály tanulói) által alkotott K.E.S. csapat az előkelő negyedik helyen végzett TriGardener 3.0 nevet viselő projektjükkel a Projekt Challenge kategóriában.

Szép sikereket értek el robotjaikkal (Fotó: Kossuth iskola)

Ugyancsak a Kossuth iskolát képviselte a versenyen a D.Á.M. csapat, melyben a 10.B osztályos Bognár Dávid, Szarvas Ádám és Lazanyecz Márk szerepelt. Ők a programozói kategóriában indultak, jutalmuk az országos hetedik helyezés lett.

A Táncsics Mihály Gimnázium 7/8 osztályos tanulója Csáki Tamás egyéni versenyzőként indult. A már korábban is szép sikereket elérő diák az összesített egyéni versenyen egészen a negyedik helyezésig kapaszkodott fel, a Projekt Challenge során a 19. helyen végzett FiTBotjával , az Engineer Challenge kategóriában pedig a 16. helyen zárt.

A csapatok és az egyéni induló felkészítője egyaránt Mészáros Melinda tanárnő volt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.