- hirdetés -

Jelenleg online edzenek, de bíznak benne, hogy ennek hamarosan végre vége szakad. Versenyeken ugyan valószínűleg csak a nyár elején léphetnek fel legközelebb, addig is szeretnének minél jobb formába lendülni. A ReDance Hip-Hop Crew táncosai idén újra rendeznének nagyobb előadást is, melyet legutóbb, 2018-ban is hatalmas siker volt.

A tavalyi év elején több versenyre is megkezdték a felkészülést a ReDance Hip-Hop Crew táncosai, a járványhelyzet azonban esetükben is teljesen átírta a forgatókönyvet. A lehetőségeiket ennek ellenére igyekeztek kihasználni, a hagyományos nyári edzőtáborok nem maradtak el, ahogy a Petőfi Művelődési Központ 50. évfordulós rendezvényén is felléptek.

A versenyszezon hagyományosan már az év elején, többnyire február első felében szokott megkezdődni a táncosoknak, ez azonban idén másként lesz. Rétes Edina, a csapat vezetője elmondta, az egyesület a jelenlegi, 2021-es szezon elején is online működik.

– Hiányzik a csapatom. Szerencsére jó pár tanítványom a változás ellenére is edz velem és a megszokott edzés időpontban mindig találkozunk a képernyő előtt. Úgy kódoltuk magunkat, hogy az év elején ez még valószínűleg így is marad – mondta.

Folyamatosan mennek az online edzések, remélik hamarosan ismét közösen készülhetnek (Fotó: egyesület)

Remélik azonban, hogy ez az állapot hamarosan megváltozik, ami azt jelentené, hogy visszatérhetnek edzőtermükbe a Petőfi Művelődési Központban és újra együtt táncolhatna a csapat.

Az idei szezon tele van kérdőjelekkel

– Egy nagy verseny várható a nyár elején, de ebbe sem kapaszkodhatunk. Céljaink, terveink mindig vannak, de hogy mi tud majd ebből megvalósulni, azt sajnos most még nem lehet előre megmondani. A legfőbb cél ezúttal az lesz számunkra, hogy újra formába lendüljünk és ott folytassuk, ahol abbahagytuk – tette hozzá Rétes Edina.

Korábban, 2014-ben egy új dolgot próbáltak ki, ekkor mutatták ugyanis be első egész estés előadásukat, ami az Életút címet viselte. Ezt két évre rá, 2016-ban követte a képzavar, 2018-ben pedig az Elveszve, melynek olyan nagy sikere volt, hogy pár hónappal később meg is ismételték közönségüknek.

A sorminta alapján 2020-ban jöhetett volna a következő ilyen produkció, a vírushelyzet miatt azonban erre nem volt esély. Remélik, hogy ez idén már másként lesz és egy, az eddigiekhez méltó nagyobb előadással ismét meg tudják majd lepni év vége felé nézőiket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.