- hirdetés -

1328 kiló ruhát gyűjtöttek össze két hét leforgása alatt a székácsos diákok.

A teremtett világ védelme és tisztelete. Az idén 25 éves Székács Evangélikus Iskolában ez a legfontosabb feladat az egymás szeretetére és megsegítésére való nevelés mellett. Az intézmény kiérdemelte már az Örökös ökoiskola címet, és e kettős célhoz kötődően évről évre részt vesz a 72 óra kompromisszumok nélkül című programsorozatban is. Idén az egyik szülő egy új lehetőségre hívta fel az intézményvezetés figyelmét, mely a textil újrahasznosítását propagálja. Ez a Sulizsák akció.

Külföldre kerülnek a csomagok (Fotó: Horváth Bence)

A programban résztvevő diákok bevihették az iskolába megunt és kinőtt ruháikat, melyeket a gyűjtést szervezők a mai napon, január 26-án szállították el. A tiszta, jó állapotú ruhák elsődleges helyüket az újrahasználatban találják meg, de az ily módon nem hasznosítható darabok sem mennek a kályhába, helyette géptisztító rongyként élhetik tovább életüket.

– Hálásak vagyunk, hogy a nevelésünk magjai jó földbe kerültek, és amit az iskola küldetésként magára vállalt, azt szépen teljesíteni – mondta Koczka Istvánné pedagógus, a program iskolai koordinátora. – Az iskola a Sulizsák akcióban való részvételért, az adománygyűjtésért pénzjutalomban is részesül, a kapott összeg az intézmény alapítványának számlájára kerül majd. Sajnálatos módon van három székácsos tanítvány, illetve kolléga, aki komoly egészségügyi problémával küzd, így ezzel az összeggel őket szeretnénk támogatni – mesélte.

Pénzjutalom is jár az akcióban résztvevő iskoláknak (Fotó: Horváth Bence)

Koczka Istvánné kiemelte, a gyerekek mellett a szülők is, és így valójában az egész iskolai közösség kivette a részét a munkából, mely mindkét kiemelt feladatukat, a segítségnyújtást és a környezettudatosságra nevelést is erősítette.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.