- hirdetés -

Januárban is tesztelték/tesztelik a pedagógusokat, melyre december végétől, online lehetett jelentkezni. Megkérdeztünk három orosházi intézményt, hogy minden rendben zajlott-e és hogyan folytatódott náluk a tanév.

Az Eötvös József Katolikus Általános Iskolában és Óvodában január elején harmadik alkalommal vehettek az iskola pedagógusai és óvodapedagógusai tesztelésen, ahol mindent rendben találtak. Az intézmény beszámolója szerint zökkenőmentesen kezdhették el, illetve folytathatták a munkát.

Nagy Róbert, a Székács József Evangélikus Iskola igazgatója elmondta, a pedagógusok tesztelése a decemberitől eltérő formában, meghatározott hétvégéken, a megyében több helyen kijelölt tesztelőpontokon, továbbra is önkéntes alapon zajlik. Elsősorban olyan pedagógusokat ösztönöznek a részvételre, akik covid-gyanús tüneteket tapasztalnak vagy a kontaktjaik miatt szeretnének teszteltetni a biztonság kedvéért.

A Székács József Evangélikus Iskolában már korábban is tesztelték a pedagógusokat (Fotó: Horváth Bence)

– A mi intézményünkből néhány pedagógus vett részt eddig az önkéntes teszteléseken, a tanév komolyabb fennakadások nélkül folytatódott. A gimnazisták február 1-ig biztosan digitális munkarendben maradnak, az általános iskolában pedig nincsen sok hiányzónk sem a diákok, sem a kollégák között. Kíváncsian és reménykedve várjuk, hogy a gimnazisták valóban visszajöhessenek február 1-én – nyilatkozta az igazgató.

A Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola esetében még novemberben tesztelték az iskola dolgozóit, két egymást követő héten is. Ezeken a teszteken összesen hét főt szűrtek ki. A tanév január 4-én folytatódott, de előtte 2-án és 3-án lehetőségük nyílt a Kormányhivatalban regisztrálás útján tesztelésre.

A tanév gördülékenyen, az előírásokat betartva folytatódott az iskolákban, így az Eötvösben is (Fotó: Horváth Bence)

– Hagyományosan tantermi oktatással indultunk január 4-én, teljesen covid-mentesen, sem a pedagógusok, sem a gyermekek között nincs fertőzött. Reméljük ez így is marad. Készülünk a központi felvételire, amit a nyolcadikosok írnak, a mi tanítványaink a Táncsicsban, ezen kívül pedig a félév zárására. A félév utolsó tanítási napja január 22-e és 29-én kell majd a bizonyítványokat kiosztani – nyilatkozta megkeresésünkre Víghné Pintér Lilla, az intézmény igazgatója.

Elmondta, január 22-én lesz a Magyar Kultúra Napja is, melyet nagyon érdekesen és rendhagyó módon fognak megünnepelni. Megrendelték Nyáry Krisztián előadását a Himnuszról, melyet csak nekik készített el. Így egy zárt Youtube-csatornán, osztályonként, de egyszerre az egész iskola az aktív tábla segítségével fogja meghallgatni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.