- hirdetés -

Hat település, köztük természetesen Orosháza kick-box versenyzői vettek részt Szarvason a 2021-es szezonjuk első formagyakorlat és tricking szemináriumán. Az ötórás fizikai igénybevétel során az izomláz és a fejlődés garantált volt.

Az év első formagyakorlat és tricking szemináriumát rendezték Szarvason a kétsopronyi, kondorosi, mindszenti, orosházi, szarvasi és szegedi kick-boxolók részvételével. A kialakult rendkívüli helyzetből adódóan az edzésmódszerek és edzésidőpontok nem a megszokottak szerint alakultak, ezért a Contact K.T.H.E. sportolói hétvégi szemináriumok formájában igyekeznek pótolni a hét közben lecsökkent edzés óraszámokat.

– A szeminárium célja első sorban a kondíció megalapozása, ismétlő technikák gyakorlása volt. A szokványos tricking edzésektől eltérően most két airtracket (akrobatika szőnyeg) állítottunk be – árulta el Puravecz Péter, az egyesület vezetőedzője.

Több település küzdősportolóival edzettek együtt (Fotó: egyesület)

Az egyesület egyik versenyzője, Friedl Flórián elmondta, minden apró lehetőséget megragad, amikor van lehetősége edzeni.
– Ebbe beleértem az akrobatika edzéseket illetve, ha az időjárás kedvez nekem, akkor szabadban a fizikai, bunyós edzéseket. Előbbit nagyon élvezem, hiszen a legtöbb elem végrehajtása, a megelőző lépéseket megtanulván, fejben dől el. Legtöbbször egy technikát 6-7-8 megelőző gyakorlat építi fel és csak ezeknek a begyakorlása után próbálkozunk a teljes trükk végrehajtásával – mesélte.

Hozzátette, felemelő érzés, amikor eséssel a végén, de sikerül megcsinálni az új trükköt. Minden edzésen tanul valami olyan új dolgot, mely segíti őt a korábbi és jövőbeli technikák végrehajtásában. Az idei, 2021-es évre kétes szemmel néz.

Friedl Flórián minden alkalmat megragad az edzésre (Fotó: Rosta Tibor)

– A vírushelyzet miatt jelenleg csak hétről hétre edzem, nem tudom mikor indulhat be a versenyszezon. Szeretnék minél jobb formában belekzdeni az idei szezonba, viszont a kilátástalanság miatt nehéz előre látni, hogy mi lesz tavasszal – tette hozzá.

A kick-boxolók első idei megmérettetése várhatóan egy márciusi, színes öves övvizsga lesz majd, ezt követően már reménykednek a pontszerző versenyek elindulásában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.