- hirdetés -

Január 10-én a Platán Idősek Otthonában is megtörtént a koronavírus vakcinák beadása. Egy ott dolgozó és egy bentlakó osztotta meg a tapasztaltakat.

A 150 főnél nagyobb szociális intézmények lakóinak és dolgozóinak országosszintű oltása a múlt héten vette kezdetét, január 10-én Orosházán is beadták az első vakcinákat. Ahogy megírtuk, a Platán Idősek Otthonában több mint ötvenen oltatták be magukat.

Györgyi Ferencné fontosnak érezte, hogy felvegye az oltást. Elmondta, a családban nem rég született egy kisgyermek, így elsősorban nem is saját, hanem családtagjai egészségének védelmét tartotta szem előtt.
– Haza szoktam járni Békéssámsonba. Nem akartam a családot kitenni annak a veszélynek, hogy esetleg megfertőzzem őket. Ezért is döntöttem úgy, hogy kérem az oltást. Ahogy lehetőség nyílt, jelentkeztem is – vázolta Györgyi Ferencné. Hozzátette, semmivel sem volt különb ez az oltás, mint bármely másik.
– Nem vettem észre különbséget. Olyan szépen beoltottak az orvos, hogy szinte észre sem vettem. Azóta sem éreztem fájdalmat sem, nem veszek észre semmilyen változást vagy tünetet. Ugyanolyan a közérzetem, mint azelőtt. Szerint jobb volna, ha mindenki beoltatná magát – mondta a 82 éves Györgyi Ferencné.

(Fotó: Horváth Bence)

Koncz Karolina az ESZK dietetikusa, élelmezésvezető-helyettese is megkapta az oltást. Elmondta, magánszemélyként is igényelné a vakcinát.

– A közvetlen környezetemben is jelen volt a koronavírus, az édesanyám, a párom, testvérem és a nagybátyámék is elkapták a betegséget. Úgy gondoltam, ha egy mód van rá, hogy ezt elkerüljem, és az a védőoltás, akkor azt fel kell vennem. Nem csak nekem, hanem minél többen, hogy ebből a szomorú időszakból végre kilábaljunk – nyilatkozta Koncz Karolina.

(Fotó: Horváth Bence)

Ahogy Györgyi Ferencné, úgy Koncz Karolina sem tapasztalt semmi kirívót vagy szokatlant az oltás során és azután sem.
– Attól féltem a legjobban, hogy fájni fog. Egy pici szúró érzést éreztem, ami elmúlt egy másodperc alatt, majd egy-két napig éreztem egy kis izomlázat, de már az is elmúlt – ecsetelte Koncz Karolina hozzátéve, nem szeretne senkit rábeszélni az oltásra, de úgy véli mindenkinek fontos lenne igényelnie az oltást.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.