- hirdetés -

Békés megyében négy helyszínen zajlanak a koronavírus elleni oltások. Vasárnap az orosházi Platán Idősek Otthonában több mint 50 dolgozó és gondozott vette fel a vakcinát.

Ahogy arról korábban beszámoltunk pénteken elindult a 150 főnél nagyobb szociális otthonok lakóinak, illetve dolgozóinak oltása. Vasárnap reggel az Egységes Szociális Központ Platán Idősek Otthonában is megtörtént a vakcinák beadása.

– Együttműködve az orosházi Dr. László Elek Kórházzal és a Békés Megyei Központi Kórházzal négy településen Nagyszénáson, Orosházán, Gyulán és Békésen végezzük az oltásokat. Nagyon fontos, hogy a dolgozók és a bent lakók felvegyék a vakcinát, hiszen a vírus könnyebben és gyorsabban terjed a szociális intézményekben – fogalmazott Takács Árpád, Békés megyei kormánymegbízott.

Fotó: Horváth Bence

A Platán Idősek Otthonában több mint ötvenen – dolgozók és gondozottak – kapták meg a Pfizer–BioNTech által gyártott vakcinákat. A szert orvos adja be, aki az oltást megelőzően kérdőív segítségével kikérdezte és megvizsgálta a vakcinát igénylőket.

– Egyetlen megoldás van a vírus megfékezésére, ez a védőoltás. A védettség megszerzése mindannyiunk érdeke. Arra biztatok mindenkit, hogy a vakcinainfo.gov.hu oldalon regisztráljon az oltásra, hiszen így hamarabb térhetünk vissza a korábban megszokott életünkhöz – hívta fel a figyelmet Dávid Zoltán polgármester

Dávid Zoltán (balra) szerint fontos, hogy minél többen beoltassák magukat (Fotó: Horváth Bence)

Takács Árpád kormánymegbízott elmondta azt is, hogy a jövő hétvégén megkezdődik a szociális alapellátásban dolgozók tesztelése. Ide tartozik többek között az idősek nappali ellátása, a családsegítő központok, vagy a házi segítségnyújtás. Rámutatott, hogy a rendvédelmi szervek, a szociális intézmények, az egészségügyi szféra emberfeletti munkát végeznek. Hozzátette, hogy a Békés megyében élők fegyelmezettek és betartják az operatív törzs utasításait és kérte, tegyék ezt a jövőben is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.