- hirdetés -

A napokban kaptak levelet az általános- és középiskolák igazgatói a járási hivataloktól, amelyben a járványügyi intézkedések, iskolákat érintő változásairól kaptak tájékoztatást.

A koronavírussal kapcsolatos legfontosabb módosítás, hogy azok a tanulók és pedagógusok, akik fertőzött személlyel találkoztak, de tünetmentesek, továbbra is bejárhatnak az iskolába, de öt napig maszkot kell viselniük. Abban az esetben, ha az adott gyermek vagy tanár tüneteket mutat és a fertőzést a teszt is megerősíti, akkor hét napig karanténban kell maradnia. Ez alól kivételt jelent, hogyha a negyedik napon már tünetmentes az illető és rendelkezik hivatalos, egészségügyi dolgozó által elvégzett teszttel, akkor már ötödik napon ismét iskolába mehet – írja az eduline.hu.

A változtatással azt szeretnék elkerülni, hogy a korábbi évekhez hasonlóan egész osztályok kerüljenek karanténba, és online kelljen folytatni az oktatást. Több általános- és középiskola arra kérte a szülőket, hogy a gyerekeknél mindig legyen maszk, amennyiben felmerülne, hogy valaki koronavírusos lett az osztályból.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.