- hirdetés -

Január 3-án startolt el az RTL Klub legújabb sorozata, a Keresztanyu, amely egy kitalált kis községbe, Makkosszállásra kalauzolja el az érdeklődőket. Pár nappal ezelőtt Petri Viktort mutattuk be olvasóinknak, most pedig a középső Harangozó-lányt alakító nagyszénási Tóth Angelika mesél színházról, karakteréről és a forgatásokról.

– Mindig is szerettem szerepelni, aztán 5. osztályos koromban kezdtem el színjátszó szakkörbe járni Imre Julihoz. Az első bemutatónk a Rigócsőr király volt, amit nagyon élveztem. Középiskolát már ennek megfelelően választottam, hiszen sokat hallottam már a mezőkovácsházi DUMA’Színházról, láttam is őket fellépni korábban, így tudtam, hogy ott a helyem – idézte fel színészi pályafutása kezdetét Tóth Angelika.

A Madách Színházban kapta meg a nagy lehetőséget, hiányoznak neki az előadások (Fotó: Madách Színház)

A fiatal nagyszénási lánynak 2013-ban egy szerencsés castingot követően a Madách Színház igazgatója, Szirtes Tamás szavazott bizalmat. Azóta pedig nagyon különböző karakterek bőrébe bújva hódolt a színészetnek. Legnagyobb személyes sikereként sokak kedvencét, a Mamma Miát emelte ki, mely már több éve sikerrel fut a színházban. Itt az egyik főszereplő, Sophie karakterét alakítja.

– Ebben a szerepben mindent meg tudok mutatni: énekelek, táncolok, játszom, benne van minden, amit szeretek. Nagyon hiányzik a színház, jó lenne újra játszani, hiszen hiányzik a sok nevetés, taps és természetesen a kollégák. Nagyon remélem, hogy rövid időn belül ismét együtt játszhatunk – mesélte.

Különböző karakterek bőrébe bújva hódolt a színészetnek

Addig sem unatkozott azonban, hiszen az RTL Klub január 3-án bemutatott Keresztanyu című sorozatában láthatjuk őt. A korábban nagy sikerrel futó, Drága örökösök című széria alkotói által készített sorozat egy kitalált magyar-ukrán határ menti településen, Makkosszálláson játszódik. A község uralkodó családja csempészésből él, élén a Molnár Piroska által alakított Keresztanyuval, aki úgy tervezi, egy év múlva leköszön és átadja valakinek az üzlet vezetését, versenyhelyzetet elindítva ezzel a karakterek között.

– Még a tavaszi karantén alatt keresett meg Hámori Barbara, a Keresztanyu showrunnere, hogy új sorozaton dolgozik és lenne egy szerep, amiben kipróbálna. Nagyon furcsa volt, hiszen az egész meghallgatás online zajlott, de nagyon jól éreztem magam, tetszett a karakter, úgy éreztem illik hozzám. Szerencsére Barbara is így gondolta, így megkaptam a szerepet, én pedig nagyon hálás vagyok a lehetőségért – árulta el.

Harangozó Laurát játssza a sorozatban a címszereplő Keresztanyu középső unokáját (Fotó: RTL Klub)

Angelika a sorozatban Harangozó Laurát, a címszereplő Róza mama egyik unokáját játssza. Egy szenvedélyes, kissé nárcisztikus lányt, aki szereti megmondani másoknak, hogy mit hogyan csináljanak. Nem mindig a jó szándékok vezérlik, de akiket szeret, azokért tűzbe menne. Mint mondta, a forgatásokat a vidám hangulat és a rengeteg nevetés határozza meg, egy nagyon jó csapat állt össze, akik szívüket-lelküket beleadták a sorozatba. Élete legnagyobb kalandjaként éli meg, hogy együtt dolgozhat Molnár Piroskával, Gálvölgyi Jánossal vagy Szacsvay Lászlóval.

A forgatásokat a vidám hangulat és rengeteg nevetés határozza meg (Fotó: RTL Klub)

És, hogy mit nyújthat a sorozatkedvelőknek a Keresztanyu?
– Kikapcsol, szórakoztat és nagyon szerethető. Én úgy gondolom, egy hosszú, fárasztó nap után tökéletes választás lehet – tette hozzá Tóth Angelika.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.