- hirdetés -

A továbbtanulás előtt álló általános iskolások számára ez a hónap is tartogat izgalmakat.

Döntések sorát kell meghoznunk életünk során, melyek vagy jól sülnek el vagy sem. A továbbtanulás szintén egy ilyen döntés, talán az első igazi. Bár ezesetben még jelentős szülői ráhatás is érvényesülhet, hiszen gyermekfejjel kell döntést hoznunk arról, hogy milyen pályára helyezzük életünket.

A középiskolák már októberben nyilvánosságra hozták felvételi tájékoztatójukat, az általános iskolák pedig tájékoztatták a diákokat a továbbtanulás menetéről.

Januárban a központi felvételi vizsgák veszik kezdetüket, jelentkezni december 4-ig lehetett. Először január 23-án adnak számot tudásukról a diákok matematikából és magyar nyelvből. Ezt két pótló időbont követi, január 28-a és február 5-e. Víghné Pintér Lilla, az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatója elmondta, a február 5-i időpontot azért szabta ki az Oktatási Hivatal, hogy azon diákok is lehetőséget kapjanak a központi felvételi vizsgák megírására, akik a járvány miatt esetleg karanténba kényszerültek. A pótlást a diáknak kell jeleznie azon intézmény irányába, ahol a felvételi vizsgát írja.

Víghné Pintér Lillától megtudtuk, az előzetes felmérések alapján az iskola diákjai Orosházán kívánják folytatni tanulmányaikat, néhány kivétel van csak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.