- hirdetés -

Január 20-a nagy nap volt a középiskolába készülő diákok életében, hiszen ekkor írták meg központi felvételi vizsgájukat. Orosházán a Táncsics Mihály gimnáziumban, délelőtt 10 órakor ragadtak tollat a fiatalok, akik első körben magyar nyelv- és irodalomból, majd matematikából bizonyíthattak.

A központi felvételi vizsgát szombaton délelőtt tíz órakor tartották, ezen a napon vizsgáztak a nyolc évfolyamos gimnáziumba jelentkező, és a kilencedik osztályba készülő diákok is. Mint minden évben, idén is az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium és Kollégium tantermei teltek meg vizsgázókkal.

A vizsga ezúttal is két részből állt. Először a magyar nyelv-és irodalom feladatsort vették a kezükbe, majd 15 perc szünetet követően matematikából adtak számot tudásukról a fiatalok. Mindkét feladatlap kitöltése során 45 perc állt a diákok rendelkezésére.

(Fotó: Nagy Kristóf)

– 196 nyolcadikos és 48 negyedikes tanuló jelent meg intézményünkben a mai napon, hogy központi felvételi vizsgát írjon. Az eredményeket január 25-én, 8 és 16 óra között tekinthetik meg a diákok és szüleik. Hivatalos értesítést márciusban kapnak majd a vizsgázók – ismertette Misinszkiné Szőke Nóra, a Táncsics Mihály gimnázium igazgatóhelyettese. A dolgozatok javításával kapcsolatos észrevételeket 2024. január 26. 16 óráig lehet megtenni.

Amennyiben, a szombati vizsgáról a diák valamilyen komoly, igazolható indokkal – például betegség miatt – lemaradt, 2024. január 30-án, délután 14 órakor írhat pótló központi felvételi vizsgát az intézményben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.